Kek neden kabarmıyor? Kekin çok daha iyi kabarmasını sağlayan teknik
Kek pişirirken kekin iyi kabarması için 5 püf nokta bulunmaktadır. Birçok usta aşçı tarafından da uygulanan bu yöntemler kek pişirmek isteyen herkesin işini kolaylaştıracak. İşte o tüyolar:
1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Kek yaparken kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlar. Özellikle yumurta ve tereyağı gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekinizin kabarmasına yardımcı olacaktır.
2. Kabartma Tozu ve Karbonatın Doğru Kullanımı: Kek tarifinizde kullanacağınız kabartma tozu ve karbonatın taze olmasına dikkat edin. Ayrıca bu malzemeleri unla beraber eleyerek kullanmak, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
3. Yumurtaların Köpürene Kadar Çırpılması: Yumurtaları ve şekeri iyice çırparak köpürene kadar çırpın. Bu sayede kekinizin içerisine hava hapsolacak ve kabarmasını sağlayacaktır.
4. Fırının Isısına Dikkat Edin: Kekinizi fırına sürmeden önce fırının ısısına dikkat edin. Fırınınızın önceden ısıtılmış olması, kekinizin eşit şekilde kabarmasını sağlayacaktır.
5. Kek Hamurunu Hızlıca Pişirin: Kek hamurunuzu hazırladıktan sonra hızlıca fırına vermeniz, kabarmasını olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle kek hamurunuzu hazırladıktan sonra en kısa sürede fırına vermeniz önemlidir.
LİMONLU KEK TARİFİ
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 veya 2 su bardağı Ayçiçek yağı
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kek kabını yağlamak için;
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
LİMONLU KEK NASIL YAPILIR?
Limonlu kek yapımı için yukarıdaki malzemeleri hazırladıktan sonra aşağıdaki püf noktalara da dikkat edebilirsiniz.
Püf Noktası: Kekin lezzetinin yerinde olabilmesi için limon kabukları aşamasını atlamamalısınız.
Pişirme Önerisi: Kekte daha yoğun bir limon tadı sağlamak için tarife 1 ya da 2 su bardağı limonata eklemeyi düşünebilirsiniz.
Kaynak: haberturk.com, youtube.com
Kaynak: