Kavurma Nasıl Yapılır? En Lezzetli Kavurma Tarifi!
Yayınlanma:
Kurban Bayramı’nı birinci gününü ardımızda bıraktık. Şimdi sırada dinlenen etleri leziz şekilde hazırlayarak yemeye geldi. Bu sebeple vatandaşlar tarafından en leziz et kavurma tarifi de araştırılıyor. Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte..
Kurban Bayramı’nı birinci gününü ardımızda bıraktık. Şimdi sırada dinlenen etleri leziz şekilde hazırlayarak yemeye geldi. Bu sebeple vatandaşlar tarafından en leziz et kavurma tarifi de araştırılıyor. Bayramın vazgeçilmez lezzeti et kavurma hazırlarken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte kurban etiyle lokum gibi yumuşacık kavurma tarifi…
KAVURMA MALZEMELERİ
- Dilediğiniz miktarda kuyruk yağı
- 1 kg kadar dana veya koyun eti
- Dilediğiniz baharatlar ( tuz, karabiber, kekik)
KAVURMA TARİFİ
- İlk olarak etlerinizi sudan geçirin ve üzerindeki kanın temizlendiğinden emin olun.
- Daha sonra kuyruk yağını ve etleri doğrayın.
- Eğer düdüklü tencereniz varsa etleri ve kuyruk yağını tdüdüklü tencerenin içerisine atın.
- Düdüklü tencerenin içerisine su koymanıza gerek yok et kendi suyu ile pişecektir.
- 40 veya 45 dk sonra düdüklü tencerenin kapağını açarak etleri bir tavaya boşaltın.
- Daha sonra etleri tavada ateşte az miktarda kavurabilirsiniz.
•Banu Çiçekçi
Kaynak:Konya'nın Sesi
Yaşam