Kararmış ve rengi solmuş çatal bıçakları parlatma tekniği! Kaynar suya biraz ekleyin...

Kararmış ve rengi solmuş çatal bıçakları parlatma tekniği! Kaynar suya biraz ekleyin...
Bu basit temizlik yöntemi sayesinde çatal ve bıçaklarınız pırıl pırıl olacak

Kararmış çatal ve bıçaklar temizlenmelidir. Kararma genellikle yemeğin içinde bulunan sülfür bileşiklerinin etkisiyle oluşur. Bu durum, hem estetik açıdan hoş olmayan bir görünüme yol açar hem de hijyenik olmayan bir ortam oluşturabilir. Kararmış çatal ve bıçakların temizlenmesi için özel temizlik ürünleri kullanılabilir ya da limon suyu ve karbonat gibi doğal malzemelerle temizlik yapılabilir. Temizlik işlemi düzenli olarak yapılmalı ve kurulama işlemi de titizlikle gerçekleştirilmelidir. Bu sayede çatal ve bıçakların temizliği sağlanarak hijyenik bir kullanım imkanı elde edilir.

KARARMIŞ BIÇAK VE ÇATALLARI TEMİZLEME YÖNTEMİ

Ensonhaber.com sitesindeki bilgilere göre; Mutfakların vazgeçilmezi olan çatal, bıçak ve kaşık takımları, ilk günkü parlaklığını zamanla kaybediyor ve mat bir görünüm kazanabiliyor. Bu yöntemle eskisinden bile daha parlak olacak.

Herhangi bir kimyasal madde kullanımı gerektirmeyen bu yöntem, bu tür eşyaların bakımında pratik ve doğal bir çözüm sunuyor.

Kaynar suyun içine bir miktar eklemeniz yeterli.

Çatal, kaşık ve bıçak takımlarınızı parlatın

Bir tencereye 1,5 ila 2 litre su doldurun ve kaynatın. Bir miktar alüminyum folyoyu yırtın ve gevşek bir şekilde bir top haline getirin ve kaynayan suyun içine atın. Suya 150 g karbonat ekleyin ve karıştırın.

Temizlemek istediğiniz çatal bıçak takımını tencereye koyun. Bir süre bekledikten sonra takımlarını çıkarıp durulayın. Adeta pırıl pırıl olacak.

Kaynak: