Kararmış ocak gözlerini parlatma tekniği: Yeni gibi oluyor ve paslanmıyor

Kararmış ocak gözlerini parlatma tekniği: Yeni gibi oluyor ve paslanmıyor
Ocak gözleri karardığında işte bu sorunu ortadan kaldırmanızı sağlayacak yöntem

Mutfak malzemelerinden biri olan ocağın gözleri zamanla kararabilir. Bu genellikle ocağın düzenli temizlenmemesi ve kullanım sırasında oluşan yağ ve kirin birikmesi sonucunda oluşur. Ayrıca gaz ocağı kullanılıyorsa, gaz yanması sırasında oluşan karbon bileşikleri de gözlerin kararmasına neden olabilir. Ocağın gözlerinin düzenli temizlenmesi ve bakımının yapılması, bu sorunu önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, doğru temizlik malzemeleri kullanmak da önemlidir. Eğer gözler çok kararmışsa, profesyonel bir servisten yardım almak gerekebilir.

Kararmış ocak gözlerinizi pırıl pırıl yapmak için gerekli olan malzemeler ise şunlardır; 2 çay bardağı sirke, 4 yemek kaşığı limon tuzu, demirlerin üzeri geçene kadar su, beyaz sabun ve çelik tel ocak gözlerinizi temizlemek ve parlatmak için yeterli olacak malzemelerdir.

Bu karışımı iyice karıştırıp içerisine demirleri atınız ve ocağa bir kap içerisinde alıp kaynatınız. Ardından ise beyaz sabuna batırdığınız sünger ile iyice ocak gözlerini ovalayınız ne kadar işe yaradığını gördüğünüzde sizde gözlerinize inanamayacaksınız.

Yeniakit.com.tr sitesindeki bilgilere göre; Sirkeli ve limonlu su her zaman için ev temizliğinden vazgeçilmez ikilidir. Sizde ocak gözlerinizin temizliğinde bu ikiliden yararlanarak harikalar yaratabilir ve aynı zamanda pırıl pırıl ve tertemiz ocak gözlerine sahip olabilirsiniz. Aynı yöntemi ve karışımı kullanarak aynı zamanda ocağınızın üzerini de bir sünger yardımı ile silebilirsiniz. Oldukça işe yarayacak olan bu karışımı mutfağınızdaki inatçı lekeler için de gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.

Kaynak: