Kahveye lezzet katıyor. Kahvenin gürül gürül köpürmesi için kahveci tüyosu...
Kahvenin lezzetini ve keyfini ikiye katlamak için yapabileceğiniz birkaç basit püf noktası var:
- Kahvenizi pişirmeden önce cezvenizi soğuk suyla durulayın.
- Kahvenizi pişirmeden önce cezvenizi ısıtın.
- Kahvenizi pişirirken hızlı karıştırmayın. Yavaş yavaş karıştırın
- Kahvenizi pişirdikten sonra hemen servis edin.
Bu basit püf noktaları ile kahvenizin lezzetini ve keyfini ikiye katlayabilir, misafirlerinizi de şaşırtabilirsiniz.
TÜRK KAHVESİ TARİFİ:
· Cezvenin içine her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve tercihe bağlı olarak şeker ilave edilir.
· Devamında her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı su ilave edilir.
· Ardından cezvedeki karışım karıştırılır, ocağa alınır ve en kısık seviyede pişirilir.
· Kenarları kabarmaya başladığında hazırlanan Türk kahvesi ocaktan alınır ve fincanlara paylaştırılır.
Doğru Su Kullanın: Kahvenizin lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarmak için taze ve soğuk su kullanın. Musluk suyundan ziyade arıtılmış veya doğal kaynak suyu tercih edin.
Kahveyi Doğru Ölçüde Kullanın: Her fincan için 2 tatlı kaşığı kahve ve 1 tatlı kaşığı şeker kullanın. İsterseniz şeker yerine tarçın veya kakule gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Kahveyi Doğru Pişirin: Cezvenizi kısık ateşte ısıtın ve kahvenizi ekleyin. Kahvenin kokusu çıkmaya başladıktan sonra ocaktan alın ve tekrar ısıtın. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
Kaynak:Haber Merkezi