Kabak tatlısının pamuk gibi olmasını sağlayan tüyo: Rengi de asla solmuyor...

Kabak tatlısının pamuk gibi olmasını sağlayan tüyo: Rengi de asla solmuyor...
Kabak tatlısı tarifinin püf noktaları; İşte pamuk gibi kabak tatlısının tarifi

Kabak tatlısı yapımı oldukça pratik ve lezzetli bir tatlı çeşididir. Özellikle yaz aylarında bolca bulunan kabakları tatlı olarak da tüketebilirsiniz. İşte pamuk gibi kabak tatlısının tarifi ve püf noktaları:

Fırında Kabak Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:

500 gr soyulmuş bal kabağı

400 gr şeker

6 adet karanfil

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

2 yemek kaşığı tahin

100 gr ceviz

Fırında Kabak Tatlısı Yapılışı:

Soyulmuş bal kabaklarını bir parmak kalınlığında dilimleyin.

Derince bir tencerenin içerisine kabakları alın.

Üzerine şekeri ilave edin.

1 gece kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletin.

Ertesi gün sulanmış bal kabaklarını fırın tepsisine dizin.

Karanfilleri ve tereyağı parçalarını tepsiye yerleştirin.

Kapta kalan şekerli suyu üzerlerine gezdirin.

Fırın tepsinizi önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.

30 dakika kadar pişirin.

Ardından üzerinde folyo ve yağlı kâğıdı alın.

Tekrar 200°C fırında 15 dakika kadar daha pişirin.

Üzeri karamelleşince tatlınız olmuş demektir.

Fırından aldıktan sonra soğuması için bekletin.

Bal kabağı tatlınızı tabaklara alın.

Tahin ve ceviz ile birlikte sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Afiyet olsun…

Püf Noktaları:


- Kabakları rendelerken suyunu sıkarak rendeleyin, fazla suyunu salmaması için bu önemlidir.
- Tatlıyı pişirirken sürekli karıştırarak kabakların eşit şekilde pişmesini sağlayın.
- Tarçın miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz, farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.

Kabak tatlısı, hafif ve lezzetli bir tatlı alternatifi olup, misafirlerinize veya ailenize sunabileceğiniz pratik bir tarif olarak öne çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Kaynak: Habertürk

Kaynak: