İncir reçeline lezzet katan tüyolar: İncir reçeliniz bu tarifle daha iyi oluyor
Yayınlanma:
İncir reçelinizi bu tüyolarla hazırladığınızda, daha lezzetli ve doyurucu bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz
İncir reçeli yapımı, lezzetli ve sağlıklı bir alternatif arayanlar için harika bir seçenektir.
İncirin doğal tatlılığı ve besleyici özellikleriyle birleşen bu reçel, kahvaltı sofralarınıza şıklık katar.
Ancak bazen istediğimiz lezzeti elde etmekte zorlanabiliriz.
İşte size incir reçeline lezzet katan tüyolar:
İncir Reçeli Malzemeleri
- 1 kilogram taze incir
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 kabuk tarçın
- İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
- İncir reçeli yapımı için 1 kilo taze inciri güzelce yıkayalım. Süzgeç içerisine koyalım ve suyundan tamamen süzülmesini sağlayalım.
- Yıkayıp suyu süzülen incirlerimizi reçel yapacağınız tencerenin içine alalım. Ardından incirlerin üzerine 3 su bardağı toz şekeri dökelim.
- 1 gece şekerli inciri bekletelim.
- Ertesi sabah olduğunda incirlerin üzerine döktüğümüz şekerlerin bir kısmı erimiş olacaktır.
- Tenceremizi ocağa alalım. Kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
- Reçeller kaynamaya başladığında çubuk tarçını içerisine atalım ve limon suyunu ekleyelim.
- Yaklaşık 40 dakika boyunca incirlerimizi pişirelim.
- Pişirme sırasında reçelin üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla toplayalım.
- 5-10 dakika daha pişirmenin ardından reçelin kıvamını kontrol edelim.
- Reçelinizi sıcakken kavanozlara dolduralım.
- Kavanoz kapağını kapattıktan sonra ters çevirip soğumasını bekleyelim. Reçelin soğumasını oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
- Reçeliniz bekledikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.
- Soğuyan reçellerinizi buzdolabına kaldırabilirsiniz.
- İncir reçeliniz hazır.
Afiyet olsun!
kaynak: haberturk.com
Kaynak:Haber Merkezi
Yaşam