İçen 'uyuyan güzel' oluyor! Kabuğunu 15 dakika kaynatın!
Muz, B6 vitamini, potasyum, magnezyum, manganez ve bakır gibi suda çözünen bazı besinleri içerir. Muzu demlemek B6 vitamini ve potasyum gibi bazı besin maddelerini açığa çıkarsa da, bütün meyveyi yiyerek alacağınız besin değerini alamazsınız.
Akşam Gazetesi'nin haberine göre; İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Bununla birlikte, muz çayı kalp sağlığı ve uyku kalitesi için önemli mineraller olan potasyum ve magnezyum için harika bir kaynak olabilir. Ayrıca, sağlıklı bir bağışıklık sistemini ve kırmızı kan hücresi gelişimini desteklemeye yardımcı olan bir miktar B6 vitamini içerir.
İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Muzlar, serbest radikallerle savaşmaya ve kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olabilecek dopamin ve gallokateşin gibi suda çözünen antioksidanlar bakımından yüksektir.
İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Bununla birlikte, kabuğu etinden çok daha yüksek antioksidan seviyelerine sahiptir. Muz doğal olarak C vitamini bakımından yüksek olsa da, muz çayı bu antioksidan için iyi bir kaynak değildir. Çünkü ısıya duyarlıdır ve demleme sırasında muhtemelen yok olacaktır.
İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Muz çayı sıvı dengesini, sağlıklı kan basıncını ve kas kasılmalarını düzenlemek için önemli bir mineral ve elektrolit olan potasyum bakımından yüksek.
İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Potasyum, hücrelerinizdeki sıvı dengesini düzenlemek için başka bir mineral ve elektrolit olan sodyum ile yakın bir şekilde çalışır. Ancak potasyumdan daha fazla sodyum içerdiklerinde, su tutma ve şişkinlik yaşayabilirsiniz.
İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Muz çayının potasyum ve su içeriği, böbreklerinize idrarınıza daha fazla sodyum atmaları için sinyal göndererek yüksek tuzlu bir diyete bağlı şişkinliği dengelemeye yardımcı olabilir.
İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Muz iyi bir magnezyum ve potasyum kaynağıdır; kas gevşetici özellikleri nedeniyle daha iyi uyku kalitesi ve uzunluğuyla bağlantılı iki mineraldir.
İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Ayrıca, uyku getiren serotonin ve melatonin hormonlarının üretimi için önemli bir amino asit olan bir miktar triptofan da sağlarlar.
İçen uyuyan güzel oluyor Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın
Muz çayı, kalp hastalığı riskinizi azaltabilecek ve şişkinliği önleyebilecek besinler ve antioksidanlar bakımından yüksektir. Ayrıca, doğal olarak şeker oranı düşüktür ve şekerli içecekler için harika bir alternatif olabilir. Muz çayı yapmak için, bütün bir kabuğu sıcak suda 15-20 dakika pişirin. Ekstra lezzet için tarçın veya bal ekleyin.
Kaynak: Akşam Gazetesi
Kaynak:Haber Merkezi