İbn-i Sina 1000 yıl önce uyarmıştı! Yemekten sonra asla yapmamanız gereken şey

İbn-i Sina 1000 yıl önce uyarmıştı! Yemekten sonra asla yapmamanız gereken şey
İbn-i Sina'nın sağlık hakkında verdiği uyarılar herkes tarafından ilgiyle takip ediliyor. İşte İbn-i Sina'nın sağlık hakkında verdiği mucize öğütler

Aksam.com.tr sitesinde yer alan bir haberde; İbn-i Sina'nın 1000 yıl öncesinden yaptığı uyarıya dikkat çekildi. Birçok kişi yemekten sonra spor yapıyor. Oysa İbn-i Sina'nın uyarısına göre sporu yemekten önce yapmak gerekiyor.

Felsefe, matematik, astronomi, fizik, kimya, tıp ve müzik gibi bilgi ve becerinin çeşitli alanlarında seçkinleşmiş olan İbn-i Sinâ'nın, insanlığa sağlık hakkın verdiği öğütler hala güncelliğini koruyor. İbn-i Sina'nın eserleri ve öğütleri arasında en çok arasında özellikle kalp-damar sistemi ile ilgili olanlar dikkat çekmektedir. İşte İbn-i Sina'nın sağlık hakkında verdiği mucizevi öğütler.

Hareket doğal ısıyı harekete geçirir, geliştirir. Hareketsizlik doğal sıcaklığı dondurur ve söndürür. Yemekten önce bir miktar spor yapın. Öncesinde ve sonrasında dinlenin. Yemekten sonra hareket etmeyin.

Tek cins yemek ile yetinilmemeli, farklı yemekler yenmeli. Çünkü bu tedbir bakımından önemlidir. Yemeklerin farklı renklerde olması da önemlidir. Ancak her zaman olması gerekmez. Yemek yağlı ise bunun yanında tuzlu veya acı yerse; yine tuzlu ve acı yerken yağlı bir şey yemesi iyidir. Yemek ekşi ise yanında tatlı yemesi zorunludur. Tatlının yanında ekşi de böyledir.

YEMEKTEN SONRA UYUMAYIN

Yemekten sonra hemen yatılmamalıdır. Sindirimi kolaylaştırmak için yemekten sonra en az 1-2 saat boyunca hareket edilmeli veya oturulmalıdır. Aksi takdirde sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle yemekten sonra uzun süreli oturma veya yatma tavsiye edilmez.

Kaynak: