Hazırlamak öyle kolay ki : Pastane usulü profiterol yapmanın en kolay yolu
Profiterol, Fransız mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İçi kremalı ve üzeri çikolatalı olan bu lezzetli tatlıyı evinizde yapmak aslında sandığınızdan çok daha kolay. İşte size pastane usulü profiterol yapmanın en kolay yolu.
Profiterol yapmanın en kolay yolu
Malzemeler
1 su bardağı su
125 gram margarin
1 bardak un
4 yumurta
KREMASI İÇİN:
Yarım su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
SOSU İÇİN:
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı soğuk su
8 yemek kaşığı şeker
Profiterol Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Suyu kaynatıp içine margarini koyun. Unu da ilave edip ,helva gibi pişirin.
Ilıklaşmaya başlayınca yumurtaları birer birer içine kırarak yedirin.
Yağlanmış tepsiye hamurları ceviz büyüklüğünde dizin.
Soğuk fırına koyun,170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra Bıçak yardımı ile ortasını açın.
Yapacağınız kremayı her birinin içerisine koyun.
Kremayı da koyduktan sonra yaptığınız sosu üzerine dökün.
Buzdolabında bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Pastane usulü profiterol yapmanın en kolay yolu bu kadar basit! Şimdi siz de bu tarifi deneyerek, sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com,youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi