Hanımlar, yıllardır turşuyu yanlış yapıyormuşuz. Meğer az koymak gerekiyormuş
Turşu, yüzyıllardır Türk hanımlarının mutfağının vazgeçilmezi konumunda. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte turşu kavanozları mutfakları süslemeye başlıyor.
Mynet’in haberine göre, Masterchef Türkiye ile ün kazanan Şef Somer Sivrioğlu turşu yapmanın bazı püf noktalarını verdi.
Somer Şef’in verdiği Tarife göre turşu yapanlar, “Yıllardır turşuyu yanlış yapıyormuşuz” diyor. Tarife göre yapılan turşular erimiyor, lezzetli oluyor ve tazeliğini koruyor.
SOMER ŞEF'İN TURŞU TARİFİ İÇİN MALZEMELER:
- 1 litre su
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 3 kaşık kaya tuzu
- İnce dilim halinde yarım limon
- Fermantasyon için 4-5 adet nohut
Turşu özellikle kas ağrılarına iyi gelmesi ile biliyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı tam bir savaşçı olan turşu ayrıca kan şekerini de dengeliyor.
TARİFİ:
Turşu için kullanılacak sebzelerin bastırılarak çok iyi sıkıştırılması gerekiyor. Ayrıca turşunun su oranı da çok az tutulmalı.
Turşuyu kurduktan sonra minimum 2 hafta ile 1 ay arasında beklenmeli. Aksi takdirde turşu olgunlaşmıyor. Bu süre zarfında ise turşu kavanozunun kapağı kesinlikle açılmamalı. Çünkü bu durum fermantasyon işlemini bozuyor.
Kaynak: Mynet
Kaynak:Haber Merkezi