Gözlük camına para vermenize gerek kalmadı! İşte o tüyo

Gözlük camına para vermenize gerek kalmadı! İşte o tüyo
Gözlük kullanan kişilerin en çok şikayetçi olduğu durum cam çizikleri… Peki camlardaki çizikleri yok etmek mümkün mü? İşte gözlük camını saniyeler içinde ilk aldığınız günkü gibi pırıl pırıl yapacak tüyo…

Gözlük camında zamanla oluşan çizikler kullanıcıların kabusu oluyor. Hem estetik anlamda hem de görme kalitesi anlamında kişileri zora sokan bu çizikleri insanları yenisini almaya itiyor.

İlk başlarda bu çizikler önemsiz gibi görünse de gün içinde görme kalitesini düşürüyor. Bunun yanında gözlük camlarının fiyatlarının artması insanları aynı camı kullanmaya sevk ediyor.

www.jpg

Ama evde uygulanabilecek bazı yöntemler çizgileri yok edebilir.

GÖZLÜK CAMLARINDAKİ ÇİZİKLER NASIL GEÇER?

1. DİŞ MACUNU

Bir beze az miktarda alınan diş macunu ile yumuşak hareketlerle camı silebilirsiniz. Daha sonra camları bol su ile temizleyin.

2. KARBONATLI SU

Suyun içine bir çay kaşığı karbonat karıştırarak onu macunumsu bir kıvama getirin. Bu macunu camda gördüğünüz çiziklere hafifçe sürerek temizleyin.

eee.jpg

3. LENS SUYU

Lenslerin temizlendiği su ile gözlük camındaki herhangi bir leke ve çizik temizlenebilir. Yumuşak bir bezle de arındırın.

4. BAL MUMU

Bir miktar bal mumunu elinize alarak gözlüğünüzün camına nazikçe sürün. Bir bez yardımı ile onu yayın. Sonra camı suyla iyice temizleyin.

Kaynak:Haber Merkezi