Geceden suya koyma dönemi sona erdi: Bu teknikle kuru fasulye daha hızlı pişiyor

Geceden suya koyma dönemi sona erdi: Bu teknikle kuru fasulye daha hızlı pişiyor
Islatmadan kuru fasulye pişirmek istiyorsanız işte aklınızda bulunması gereken tüyo: Bu teknikle hazırlanan kuru fasulye çok daha lezzetli oluyor

Gece boyunca suda bekletme yöntemiyle kuru fasulye pişirme dönemi artık sona eriyor. Artık daha hızlı ve pratik bir şekilde kuru fasulye pişirmenin yolları bulunuyor. Bu yeni teknik sayesinde kuru fasulyenin pişme süresi kısalırken, lezzeti de korunmuş oluyor.

Geleneksel yöntemle kuru fasulye pişirmek genellikle uzun bir süre alırken, özellikle de önceden suda bekletme işlemiyle birlikte bu süre daha da uzayabiliyordu. Ancak artık yapılan araştırmalar ve denemeler sonucunda, kuru fasulyenin önceden suda bekletilmeden de hızlı bir şekilde pişirilebileceği ortaya çıktı.

Kuru Fasulye (Islatmadan - Haşlamadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 2 litre su

Salça Sosu İçin;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ufak ufak doğranıp haşlanmış et (ben etleri önceden düdüklü tencerede haşlayıp, birer yemeklik poşetleyip buzluğa atıyorum)
  • 2,5 su bardağı su

Kuru Fasulye (Islatmadan - Haşlamadan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeleri iyice yıkayalım. Vitaminler suda kaldığı için, suyunu dökmeyeceğiz.
  2. 2 litre suyu ve fasulyeleri düdüklü tencereye alalım, tencerenin düdüğü öttükten sonra 25 dakika pişirelim.
  3. Ocaktan alıp, salça sosuna başlayalım.
  4. Etleri tavaya alalım, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve yağı ilave edelim.
  5. 4-5 dakika kavuralım. Salçaları da ilave edip, 2-3 dakika kavuralım.
  6. 2,5 su bardağı suyun yarım bardağını ekleyelim, 2 dakika pişirelim. Salçanın çiğ kokusu gitsin diye yapıyoruz bu işlemi.
  7. Havası çıkmış düdüklü tencereye ilave edip, kalan 2 bardak suyu da ekleyelim.
  8. Tencerenin düdüğü öttükten sonra, 25 dakika pişirelim.
  9. Ocaktan alıp, havasını çıkınca tencereye normal kapak kapatalım.
  10. Bir 5-10 dakika bu şekilde pişirelim ve lokum gibi fasulyemiz hazır.

Deneyeceklere kolay gelsin.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com - Alıntıdır -

Kaynak: