Evde pişirirken kesinlikle eklemeniz gerekiyor! Poğaça balon gibi kabarıyor ve bayatlamıyor!

Evde pişirirken kesinlikle eklemeniz gerekiyor! Poğaça balon gibi kabarıyor ve bayatlamıyor!
Evde poğaça hazırlarken aklınızda bulunmalı. Poğaçanın balon gibi kabarmasını sağlayacak tüyo

Evde yapılan poğaçalar genellikle birkaç saat içinde bayatlayarak tazeliğini kaybeder. Ancak, bazı püf noktaları ve doğru tariflerle poğaçalarınızın daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte bayatlamayan poğaça tarifi ve püf noktaları...

Nefisyemektarifleri.com sitesinde; Pastane poğaçasının tarifine yer verildi. İşte bilmeniz gereken o tarif

  • 2 yumurta (birinin sarisini bir kaseye ayırınız)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (silme)
  • 1 yemek kaşığı tuz ( tepeleme )
  • 1 paket margarin yada 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı iyi geliyor )

TARİFİN HAZIRLANIŞI:

Bütün malzemeleri bir kaba ekleyip, iyice yoğurunuz. Yoğurduktan sonra avuç içini dolduracak kadar parçalara ayırıp yuvarlayınız. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çatalla üzerine çizik atınız. Tepside 1 saat mayalanması için bekletin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.

Not: Bir tutam ekleyeceğiniz kabartma tozu hem poğaçanın balon gibi kabarmasını sağlayacak hem de bayatlamasını önleyecek

Püf Noktaları:
- Poğaça hamurunu mayaladıktan sonra üzerini streç film veya temiz bir bezle örtün ve sıcak bir ortamda bekletin. Bu sayede hamur daha iyi mayalanacak ve poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır.
- Poğaça hamuruna ekleyeceğiniz iç malzemeleri önceden hazırlayın ve poğaça hamurunu bekletirken buzdolabında saklayın. Böylece iç malzemelerinizin tazeliği korunmuş olacaktır.
- Pişen poğaçalarınızı fırından çıkardıktan sonra hemen üzerlerine temiz bir bez örtün. Bu sayede poğaçalarınızın yumuşaklığını koruyabilirsiniz.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, Youtube.com

Kaynak: