‘Ekmek nerede saklanmalı’ sorusuna uzmanından çarpıcı yanıt

‘Ekmek nerede saklanmalı’ sorusuna uzmanından çarpıcı yanıt
Bu basit ancak etkili ipuçları ile ekmekleri doğru bir şekilde saklayarak israfı önleyebilir ve her zaman taze ekmek tüketebilirsiniz.

Ekmek saklama konusu, evde sıklıkla karşılaşılan ve doğru bir şekilde uygulanması gereken bir konudur. Ekmek tazeliğini ve lezzetini koruyabilmek için doğru saklama yöntemlerinin bilinmesi oldukça önemlidir. Peki, ekmek nerede saklanmalıdır? Uzmanlar, ekmek saklamanın püf noktaları hakkında çarpıcı bilgiler veriyor.

Diken'deki habere göre; Son dönemin en büyük tartışması ekmeğin dolapta mı yoksa dışarıda mı saklanması gerektiği sorusuna uzman cevabı geldi.

İnsanların yiyeceklerini nerede ve hangi koşullarda saklaması gerektiği konusunda kafası oldukça karışık. Tereyağı dolapta mı derin dondurucuda mı? Reçel mutfakta mı yoksa dolapta mı? Peki domates sosu?

Liste bu şekilde uzayıp giderken son dönemin en büyük tartışmasıysa ekmeğin dolapta mı yoksa dışarıda mı durması gerektiği üzerine dönüyor.

Ekmeğin kralı olarak bilinen, The Great British Bake Off’un yıldızı Paul Hollywood’a da bu soru sık sık soruluyor ve kendisi bu soruya sonunda bir TikTok videosu ile cevap verdi. Ekmeğin kralı videoda “Ekmeğinizi buzdolabına koyarsanız, somunun içindeki tüm nemi çektiği için üç kat daha hızlı bayatlayacaktır” dedi ve kendisinin ekmeğini kahverengi bir kese kağıdına koyup mutfak tezgahında sakladığını söyledi.

thumbs-b-c-a3de241d8112ac41529d7de9fe6a5ba2-001.jpg

Ancak birçok kişi videoya, sorunun bayatlık değil küflenme olduğunu söyleyip, ekmeklerin buzdolabında kesinlikle daha geç küflendiği konusunda karşı çıktı. Takipçilerin çoğu ekmeğin küflenmemesi için onu bir poşete koyup buzdolabında sakladığını söyledi.

Kimileriyse mutfak tezgahının üzerindeki hava geçirmez bir ekmekliğin işe yaradığını belirtti.

Uzmanın paylaştığı videoya tartışmayı sonlandırmaya yetmedi.

Kaynak:Haber Merkezi