Dibi yanmış tencere ve tavayı temizleme tekniği! Tek hamlede üstelik ovalamadan...

Dibi yanmış tencere ve tavayı temizleme tekniği! Tek hamlede üstelik ovalamadan...
Dibi yanmış tencere ve tavayı temizlemenizi sağlayacak yöntem! Tek bir leke kalmıyor. İşte o yöntem

Tencere ve tava yanıkları, mutfakta sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. Ancak, bu sorunu çözmek için evde bulunan malzemelerle kolayca çözüm üretebilirsiniz.

Dibi tutmuş veya yanmış tencere ve tavaları temizlemek için evde kullanabileceğiniz birçok pratik yöntem bulunmaktadır.

YANMIŞ TAVA NASIL TEMİZLENİR?

yasemin.com sitesindeki habere göre; Yanık tavayı su ile doldurun. İçine 1 bardak sirke dökün ve kaynatın. Ocaktan alınca yanık tavayı 2 kaşık karbonatla ovun. Tavanız pırıl pırıl olacak.

- Yanmış tavanın dibini kaplayacak kadar su ve bulaşık deterjanı eklenip, tava ocak üzerinde 15-20 dakika kaynatılır. Bu şekilde yanıklar tavanın yüzeyinden sökülecektir.

Eğer bu işlem yanık tavayı temizlemeye yetmezse içerisindeki su dökülür ve yağ çözücü eklenir. Yağ çözücü tavada 10 dakika bekletilir ve bulaşık süngeri ve deterjan ile yıkanıp, durulanır.

YANMIŞ TENCERE NASIL TEMİZLENİR?

Haberturk.com sitesinde yer alan içerikte; Yanmış tencere temizliğiyle ilgili detaylar paylaşıldı. İşte bilmeniz gerekenler

Çamaşır deterjanı:

Yanmış tencerenizi temizlemek için bulaşık deterjanı ile toz çamaşır deterjanını içerisine ekleyin. Su kaynarken yanık kalıntılarını ovalayın. Bu işlemi tahta kaşık yardımıyla yapabilirsiniz. Durulanan tencereyi süngerle silin.

Limon ve tuz:

Yanık tencerenizin içerisinde iki kaşık limonun suyundan ve bir yemek kaşığı tuzdan ekleyin ve yarım saat bekletin. Süre bittikten sonra tencerenizi fazla bastırmadan bir sünger yardımı ile ovalayın. Kirler çıkacaktır.