Dağılmayan Un kurabiyesi böyle hazırlanıyor! Ustaları yıllarca saklamıştı
Un kurabiyesi, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olarak kabul edilir. Geleneksel tariflerde olduğu gibi modern tariflerde de farklı malzemeler kullanılarak çeşitlendirilebilir. Herkesin kolaylıkla evde yapabileceği un kurabiyesi, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya özel günlerde sevdiklerinize hediye edebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır.
Genellikle özel günlerde, bayramlarda veya misafirler için yapılan bir atıştırmalık olarak tüketilir. Un kurabiyesi, genellikle un, tereyağı, pudra şekeri ve vanilin ile hazırlanan bir hamurun fırında pişirilmesiyle elde edilir.
DAĞILMAYAN UN KURABİYESİ TARİFİ
Habertürk'te yer alan bir içerikte; Dağılmayan un kurabiyesinin tarifi paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o tarif
Un Kurabiyesi İçin Malzemeler : (Pastane)
1. 1 paket Tereyağı ( yumuşak olmalı, 250 g)
2. 1 kahve fincanı sıvı yağ
3. 4 çorba kaşığı buğday nişastası
4. 1 su bardağı pudra şekeri
5. 3,5 su bardağı un
Un Kurabiyesi Hazırlanışı:
1. Yoğurma kabına tereyağını, sıvıyağ ve pudra şekerini alarak karıştıralım.
2. Buğday nişastası, unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım.
3. Hamurdan parçalar alarak rulo şeklini verelim.
4. Üst ve kenar kısmını çatal ile şekillendirelim.
5. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü bir şekilde 10 dk pişirelim.
6.Soğuyan kurabiyelerimizi pudra şekerine bulayalım.
7.Pastane usulü un kurabiyesi servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: