Ciğeri lokum gibi pişirme tüyosu! Kuru olmuyor ve lezzeti iki kat artıyor
Ciğer kavurma, Türk mutfağına ait geleneksel bir yemektir. Bu yemekte genellikle dana ciğeri kullanılır. Ciğerler, önceden doğranarak yağda kızartılır ve ardından baharatlarla tatlandırılır. Ciğerlerin kıtır kıtır olması için yüksek ateşte hızlıca pişirilir. Ciğer kavurma genellikle pilav, salata ve turşu ile birlikte servis edilir. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ciğer kavurma, et severler için oldukça tercih edilen bir yemektir.
CİĞER KAVURMANIN EN DOĞRU TARİFİ
Malzemeler
500 g kuzu ciğer
1 adet büyük boy soğan (İnce kıyılmış)
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
1 adet kırmızı acı biber (İnce doğranmış)
1 adet tatlı kıl biber (İnce doğranmış)
3 domates (Küp doğranmış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, sumak
1 küçük kase kıyılmış maydanoz, nane, dereotu karışımı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
Ciğerleri tavla zarı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, çok ince kıyılmış soğanı yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine ince kıyılmış sarımsakları, limon suyunu ve ciğeri ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
Domatesleri, biberleri, tuzu ve baharatları ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene dek pişirin. Ciğeri ocaktan alın.
Kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Kaynak: lezzet.com.tr