Çiçeklerdeki böcekler için mucizevi karışım! Çok az bile yetiyor…

Çiçeklerdeki böcekler için mucizevi karışım! Çok az bile yetiyor…
Yazın balkonları süsleyen saksı çiçeklerinin en büyük baş belası böcekler… Özellikle çiçeğin toprağından türeyen bu böcekler adeta çiçeklere düşman oluyor. Peki bu böceklerden kurtulmak mümkün mü? İşte çaresi…

Balkonları şenlendiren rengarenk saksı çiçekleri ve yeşil yapraklı bitkiler insanlara doğayla iç içe olma hissi veriyor.

BÖCEKLERE ÇÖZÜM BULUNAMIYOR

Öyle ki bazı insanlar için arkadaş bile olan bitkilerin yaz aylarının gelmesi ile birlikte satışlarında patlamalar yaşanıyor.

bocek-2.jpg

Fakat satın alınan çiçeğin toprağının kalitesizliği veya mevsimsel şartlar sebebi ile bazen bitkiler böceklenebiliyor. Böcek sorunu yaşayan kişiler ne yaparsa yapsın çözüm bulamıyor.

BU YÖNTEMLE BÖCEK SORUNU KALMIYOR

Saksı diplerini istila eden böcekler çiçeğin topraktan alması gereken minerallere engel oluyor ve bitkinin kötü bir hale gelmesine sebep oluyor. Ayrıca bitkide meydana gelen böcekler evin içerisine yayılarak da yaşam kalitesini düşürüyor.

bocek-1.jpg

Ama öyle bir çözüm var ki bitkilerdeki böcekleri hızlıca yok ediyor. İşte o pratik yöntem…

Milliyet’in haberine göre, Saksı diplerindeki böcekler için 1 litre su, 2 yemek kaşığı arap sabunu, 1 yemek kaşığı tuz ve sirkeyi karıştırarak spreyli bir şişenin içine koyun.

Hazırlamış olduğunu karışımı bitkinin toprağına ve yapraklarına haftada bir kez sıkın. Kısa sürede farkı siz de göreceksiniz.

Kaynak: Milliyet

Kaynak:Haber Merkezi