Çaydanlık ve kettle kireçlerini yok eden teknik! Tek bir tortu bile kalmıyor

Çaydanlık ve kettle kireçlerini yok eden teknik! Tek bir tortu bile kalmıyor
Zaman zaman çaydanlık ve kettle kireçlenebiliyor. Bu temizlik yöntemleri sayesinde çaydanlık ve kettle kireçlerinden kurtulmak mümkün

Çaydanlık ve kettle'ın kireçlenme nedeni genellikle suyun içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin suyun kaynatılması sonucunda çökelmesidir. Bu mineraller suyun sertliğine neden olur ve zamanla çaydanlık veya kettle'ın iç yüzeyinde birikerek kireç oluşumuna sebep olur.

Bunun sonucunda ise cihazın performansı düşer, suyun daha geç kaynaması gibi sorunlar ortaya çıkar. Kireçlenmeyi engellemek için düzenli olarak temizlik yapılması ve suyun filtrelenmesi önerilmektedir.

Ayrıca, özel kireç önleyici ürünlerin kullanılması da kireçlenmeyi azaltabilir. Bu sayede çaydanlık ve kettle'ın ömrü uzatılabilir ve daha verimli bir şekilde kullanılabilir.

Çaydanlık ve kettle'ın temizlenmesini sağlayacak doğal öneri:

SU ISITICI TEMİZLİĞİ:

Sirke, su ısıtıcındaki kireç tabakasını sökmeye ve sert sulardan kaynaklanan kireç oluşumunu temizlemeye yardımcı olur. Eşit miktarda su ve beyaz sirkeden oluşan bir karışım hazırlayın. Su ısıtıcını yarısına kadar bu karışımla doldurun ve ısıtıcıyı çalıştırarak kaynatın.

Eğer kireç çok fazlaysa sirke oranını arttırarak tekrar kaynatın. Daha sonra su ısıtıcısı fişini çekerek en az 20 dakika bekleyin. Sonrasında karışımı dökün.

Su ısıtıcısının (kettle) tabanını ovmayın. Bu ısıtıcıya zarar verir. Sirkeden arındırmak için ısıtıcıyı iyice durulayın bir bezle silerek kurumaya bırakın.

ÇAYDANLIK TEMİZLİĞİ:

Sofralarımızdan ev temizliğine kadar pek çok işimizde kullandığımız sirke, çaydanlık parlatma konusunda da oldukça etkili bir yöntem. Sirke ile çaydanlıklarınızı parlatmak için çaydanlığınızın içerisine katacağınız bir miktar sirkeyi yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Daha sonra çaydanlığı iyice durulayın. Bu işlem sonrasında çaydanlığın lekelerden kurtularak ışıl ışıl parladığını fark edeceksiniz.

Eğer evinizde sirke yoksa veya sirke kullanmaktan hoşlanmıyorsanız bunun yerine limon tuzunu deneyebilirsiniz. Limon tuzu da çaydanlıkta oluşan lekeleri çözmede epey etkili bir yöntem. Bunun için 2-3 yemek kaşığı kadar limon tuzunu çaydanlığına boşaltarak 10-15 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Ardından çaydanlığı güzelce ovarak durulayın. Sonrasında eskisi gibi parlayan çaydanlığınızı keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz. ( Evimdergisi, TGRTHaber)

Kaynak: