Çay kaşığının ucuyla tencereye ekleyin; Pilav tane tane oluyor ve kararmıyor

Çay kaşığının ucuyla tencereye ekleyin; Pilav tane tane oluyor ve kararmıyor
Pilav pişirirken aklınızda bulunması gereken tarif sırları:

Bu sırları göz önünde bulundurarak, mükemmel bir pilav yapabilirsiniz. İşte Pilav pişirirken aklınızda bulunması gereken tarif sırları:


1. Pilav için en uygun pirinci seçmek önemlidir. Uzun taneli, aromatik bir pirinç tercih edilmelidir.
2. Pirinci yıkamak, fazla nişastayı uzaklaştırarak pilavın daha kuru ve tane tane olmasını sağlar.
3. Pilavın lezzetini artırmak için tereyağı veya zeytinyağı kullanılabilir. Yağın pilavın üzerine eklenmesi, pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.
4. Pilav suyunu ölçülü bir şekilde eklemek önemlidir. Genellikle 2 su bardağı suya 1 su bardağı pirinç ölçüsü kullanılır.
5. Pilavın demlenmesi için pişirme işlemi bittikten sonra tencerenin kapağı kapatılmalı ve dinlendirilmelidir. Bu, pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.

6. Pilav pişirirken tencereye şeker ekleyin. Böylelikle pilav daha parlak ve tane tane olacaktır. Çay kaşığının ucuyla eklemeniz yeterlidir:

Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı arpa şehriye

3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)

Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı:

Pirinçleri bol suda yıkayarak ılık ve tuzlu su dolu bir kapta 30 dakika dinlendirelim.

Bu süre sonunda pirinçleri süzgeçten geçirin.

Tefon tencerede tereyağı eritin, sıvı yağ da ekleyerek üzerine arpa şehriyeleri katın.

Şehriyelerin rengi dönene kadar kavurun.

Pirinçler ilave ederek 2-3 dk daha kavurun.

Üzerine sıcak suyunu ve tuzu ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatarak önce yüksek ateşte, fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar kaynatın.

Daha sonra yani pirinçlerin üzerindeki su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın.

Tamamen suyu çekene kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra üzerine temiz bir bez koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.

Pilavı hafifçe karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak: