Canan Karatay önermişti: Şimdilerde en değerli bitki olduğu öğrenildi

Canan Karatay önermişti: Şimdilerde en değerli bitki olduğu öğrenildi
Canan Karatay tarafından önerilen Işgın otunun en değerli bitki olduğu öğrenildi. Işgın peki vücuda ne gibi faydalar sağlıyor?

Işgın bitkisinin faydaları oldukça çeşitlidir. Işgın bitkisi, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilir, antioksidan özelliklere sahip olabilir ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, ışgın bitkisi cilt sağlığını destekleyebilir ve kan şekerini dengeleyebilir. Bu nedenle, ışgın bitkisi sağlık açısından birçok fayda sağlayabilir.

CANAN KARATAY'DAN IŞGIN ÖNERİSİ

Daha öncesinde Canan Karatay ışgın otunu önermişti ancak uzmanlar tarafından tepki çekmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda ışgın otunun faydaları kanıtlandı. A, B1, B2, E ve K vitaminleri bolca bulunan ışgın otu dünyanın en faydalı bitkisi oldu.

IŞGIN NE ZAMAN TOPLANIYOR?

Bahar aylarında yetişen, rakım farkına göre olgunlaşan uşkun (dağ muzu), besin değeri çok yüksek olan ve bazı hastalıklara da iyi geldiği yöre halkı tarafından belirtilen mayhoş bir bitkidir.

IŞGIN TARİFİ

4-5 kök ışkın
1 tane soğan
Bir miktar sıvıyağ
2 tane yumurta
Bir tutam tuz

Soğanı yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve yağda kavurun.
4-5 kök ışkını doğrayın ve soğan karışımının içine ekleyin. Bir miktar tuz ekledikten sonra kavurmaya devam edin.
Işkınları aşırı derecede kavurmadan üzerine yumurtaları kırın, kısa süre pişirin ve ocağın altını kapatın. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı, konyaninsesi.com.tr, yeniakit.com.tr

Kaynak: