Canan Karatay önerdiğinde kimse yüzüne bakmıyordu... ABD'de marketlerde bile var

Canan Karatay önerdiğinde kimse yüzüne bakmıyordu... ABD'de marketlerde bile var
Canan Karatay önerdiğinde kimse yüzüne bakmıyordu... ABD'de marketlerde bile varKemik suyu en popüler içecek oldu

Canan Karatay'ın yıllar önce önerdiği kemik suyu, uzun bir süre göz ardı edilmiş ve pek çok kişi tarafından ciddiye alınmamıştı. Ancak günümüzde durum oldukça farklı. Artık ABD'de bile marketlerde kolaylıkla bulunabilen kemik suyu, sağlıklı beslenme trendlerinin popüler bir parçası haline geldi.

Kemik suyunun popülerliği, içeriğinde bulunan kolajen, amino asitler ve mineraller gibi besleyici öğelerin sağlık üzerindeki olumlu etkileri sayesinde artmıştır. Ayrıca, sindirim sistemi sağlığını desteklemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve cilt sağlığını iyileştirmesi gibi birçok faydası bulunmaktadır.

Özellikle Canan Karatay'ın önerdiği beslenme prensiplerini benimseyenler arasında kemik suyunun tüketimi oldukça yaygın hale gelmiştir. Sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda bilinçlenen bireyler, geleneksel beslenme alışkanlıklarına geri dönüş yaparak kemik suyunu günlük beslenme rutinlerine dahil etmektedirler.

KEMİK SUYU TARİFİ NASILDIR?

Kemik suyu tarifi

1 kilo kemik, büyükçe bir tencerede 4-5 litre kadar soğuk suya konur ve 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir. Bu süreç, parçalardaki minerallerin yüzeye çıkmasını sağlar. Daha sonra ocağın altı açılarak kaynatılır ve kısık ateşte en az 8, en çok 24 saat boyunca kaynatılır. Kaynadıkça tencerede oluşan köpükler bir kaşık yardımıyla alınmalıdır. Kaynatma süresi arttıkça kemik suyunun besin değeri güçlenecektir. İsterseniz kaynattığınız suya son 1 saatte soğan, havuç, sarımsak gibi sebzeler de ilave edebilirsiniz. Tuz ekleyecekseniz, mümkün olduğunca sonradan ilave etmeniz önerilir. Kemik suyu hazırlarken kullanacağınız parçaların mümkün olduğunca organik beslenmiş, serbest gezen hayvanların parçaları olmasına dikkat etmeniz, üreteceğiniz kemik suyunun kalitesini önemli ölçüde artıracaktır.

Kaynak: haberturk.com

Kaynak: