Canan Karatay, kemiklerini çelik gibi yapan formülü verdi! Çocuklar bile içebilir

Canan Karatay, kemiklerini çelik gibi yapan formülü verdi! Çocuklar bile içebilir
Verdiği önerilerle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, vücudu demir gibi yapan besinlerin listesini açıklayan bir metin açıkladı. İşte Karatay'ın sağlıklı bir vücut için önerdiği ve sizi canlandırabilecek besinlerin listesi...

Prof. Dr. Canan Karatay özellikle bazı besinlerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaparak, bağışıklık sistemini güçlendirebilecekleri belirtiyor.

LAHANA

Lahana turşusunun dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden olduğunu söyleyen Karatay, Alzheimer, kanser gibi hayatı tehdit eden hastalıkların yanı sıra karaciğer yağlanmasını engellediğini ve kan şekerini düzenlediğini belirtti.

İLİKLİ KEMİK SUYU

Prof. Dr. Canan Karatay, her sabah uyandığında mutlaka "ilikli kemik suyu" içtiğini belirtti. Kemiklerini güçlendirmek için her gün bu tarifi tükettiğini söyleyen Karatay, bu besinin hem bağışıklığı hem de kemikleri adeta çeliğe dönüştürdüğünü belirtiyor.

canankaratay1.jpg

Bir kupa dolusu kemik suyu ile yarım limonu bir arada tükettiğini söyleyen Canan Karatay, karışımına ayrıca bir çay kaşığı da kristal kaya tuzu eklediğini de belirtiyor.

KEMİK SUYUNUN VÜCUDA SAĞLADIĞI FAYDALAR

Kemik suyu, vücuda pek çok fayda sağlayan besleyici bir içecektir. İçeriğinde bulunan kollajen, protein, amino asitler ve mineraller sayesinde kemik sağlığını destekler. Aynı zamanda sindirim sistemini iyileştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve eklem sağlığını korur. Kemik suyunun düzenli tüketimi, cilt sağlığını destekleyerek gençleşmeyi ve hücre yenilenmesini hızlandırabilir. Ayrıca içeriğinde bulunan glisin amino asidi sayesinde stresi azaltıcı etkisi de bulunmaktadır. Bu nedenle, kemik suyunun düzenli tüketimi vücut için oldukça faydalıdır.

Kaynak:Haber Merkezi