Canan Karatay açıkladı: Aslında etin en sağlıklı yeriymiş, yenmeliymiş

Canan Karatay açıkladı: Aslında etin en sağlıklı yeriymiş, yenmeliymiş
Kuyruk yağını çöpe atanlar bu hatadan vazgeçin: Kuyruk yağı çok faydalıymış

Kuyruk yağı, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve birçok faydası bulunan doğal bir üründür. Kuyruk yağının insan sağlığına olan faydaları oldukça çeşitlidir ve bu nedenle tüketilmesi önerilmektedir.

Öncelikle kuyruk yağının içerisinde bulunan doymamış yağ asitleri, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri gibi besin maddeleri sayesinde kalp sağlığını olumlu yönde etkiler. Bu yağ asitleri, kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp-damar hastalıklarının riskini azaltmaya yardımcı olur.

Ayrıca kuyruk yağı, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bu özelliği sayesinde eklem iltihaplarına iyi gelir. Romatizmal hastalıkların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir ve eklem sağlığını destekleyebilir.

Kuyruk yağı aynı zamanda cilt sağlığı için de oldukça faydalıdır. İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde cildin nem dengesini korur, antioksidan özellikleri ile cilt hücrelerini korur ve ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

CANAN KARATAY'DA ÖNERİYOR

Canan Karatay yapmış olduğu açıklamada "Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu'da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar." ifadelerine yer verdi

Kaynak: