Çamaşır makinesinin 40 yıl daha çalışmasını sağlıyor! 1 çay bardağı dökmek yeterli

Çamaşır makinesinin 40 yıl daha çalışmasını sağlıyor! 1 çay bardağı dökmek yeterli
Çamaşır makinesine sirke dökmeye ne dersiniz? Sirke sayesinde çamaşır makineniz en az 40 yıl daha çalışacak

Çamaşır makinesi kireçlenme problemi genellikle suyun sertliği ile ilgilidir. Sert su, içerisinde yüksek miktarda kalsiyum ve magnezyum mineralleri bulundurur. Bu mineraller, suyun buharlaşması sonucu çamaşır makinesinin içinde kireç tabakası oluşturur. Kireçlenme, makinenin performansını düşürebilir, deterjanın etkisini azaltabilir ve makine parçalarının zamanla zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle düzenli olarak kireç önleyici temizlik ürünleri kullanarak ve su yumuşatıcı cihazlar ile suyun sertliğini azaltarak çamaşır makinesinin kireçlenmesi önlenmelidir.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEKİ KİREÇ SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM

Cumhuriyet.com.tr'deki habere göre; Çamaşır makinesinin temizliği için evde bulunan malzemeler kullanılabilir. Bunlar arasında:

  • Sirke: Çamaşır makinesinin içindeki kireç ve kirleri çıkarmak için sirke kullanılabilir. 1 su bardağı sirkeyi makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın.
  • Karbonat: Çamaşır makinesinin içindeki kötü kokuları gidermek için karbonat kullanabilirsiniz. Bir çorba kaşığı karbonatı makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın.
  • Limon: Çamaşır makinesinin içindeki kireçleri çıkarmak için limon kullanabilirsiniz. Bir limonun suyunu makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın.
  • Özel temizlik ürünleri de çamaşır makinesinin temizliği için kullanılabilir. Bu ürünler arasında:

  • Çamaşır makinesi temizleyici tabletler: Bu tabletler çamaşır makinesinin içindeki kireç ve kirleri çıkarmak için kullanılır. Talimatlara uygun olarak kullanın.
  • Çamaşır makinesi temizleyici spreyler: Bu spreyler çamaşır makinesinin içindeki kötü kokuları gidermek için kullanılır. Talimatlara uygun olarak kullanın.
  • Çamaşır makinesi temizleyici sıvılar: Bu sıvılar çamaşır makinesinin içindeki kireç ve kirleri çıkarmak için kullanılır. Talimatlara uygun olarak kullanın.
  • Not: Özel temizlik ürünleri kullanmadan önce ürünün kullanım talimatlarını okuyun ve talimatlara uygun olarak kullanın.

Kaynak: