Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! Usta kebapçıların olmazsa olmazıymış
Bulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu pilav, özellikle kebapçıların ve ustaların sofralarının baş tacıdır. Ancak, bulgur pilavının lezzetini bir üst seviyeye taşıyan bazı püf noktaları vardır ki, bunlar usta kebapçıların sırları arasında yer alır. İşte bulgur pilavına lezzet katan gizli sırları…
TAVUK VEYA ET SUYU EKLEYİN
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Bulgur pilavını su yerine et suyu veya tavuk suyuyla pişirmek, pilavın lezzetini kat kat artırır. Bu yöntem, pilava derin bir aroma ve zenginlik katarak, ona özel bir tat verir.
Soğan ve sarımsak, bulgur pilavının lezzetini artıran bir diğer önemli malzemelerdir. İnce doğranmış soğanlar, zeytinyağı veya tereyağında kavrulup pilava eklenir.
Aynı şekilde, ezilmiş sarımsak da pilava eklenerek, ona ekstra bir tat ve aroma kazandırır.
Pişirme tekniği de çok önemlidir. Bulgur, soğan ve sarımsakla birlikte kavrulduktan sonra, su veya et suyu eklenir ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
10-15 DAKİKA DİNLENDİRİN
Pilavın suyunu iyice çekmesi ve tane tane olması için, pişirme süresi ve ateşin derecesi iyi ayarlanmalıdır.
Pişen bulgur pilavının demlenmesi, onun lezzetini artıran bir diğer önemli adımdır. Pilav, ocaktan alındıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde 10-15 dakika kadar dinlendirilmelidir. Bu süre zarfında pilav, suyunu iyice çeker ve lezzetler birbirine karışarak mükemmel bir kıvama ulaşır.
KEBAPÇI USULÜ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su (tavuk veya et suyu da olabilir)
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyin ve eritin. Yağ karışımı tamamen eriyince ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından, doğranmış kırmızı biber ve sivri biberleri ekleyin. Biberler yumuşayana kadar sotelemeye devam edin.
Biber salçasını ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri tencereye ilave edin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.
Tuz, kimyon, pul biber ve karabiberi karışıma ekleyin. Ardından bulguru ilave edin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Sıcak suyu tencereye dökün ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve bulgur suyunu çekene kadar, kısık ateşte pişirin.
Haberin Devamı
Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını açmadan 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Bulgur pilavınız hazır! Servis
Kaynak: Milliyet Gazetesi
Kaynak:Haber Merkezi