Bugün ne pişirsem diyenlere müjde; Pilavın yanına bu yemek çok yakışıyor...
Bugün ne pişirsem diyenlere müjde; Pilavın yanına nohut yemeği çok yakışıyor. Hem besleyici hem de lezzetli olan nohut yemeği, pratik bir şekilde hazırlanabilir.
İşte nohut yemeğiyle ilgili bilmeniz gereken en kolay tarif:
MALZEMELER
2 su bardağı nohut
200 gram kuşbaşı et
2 adet yeşil biber
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
3 bardak sıcak su
TARİF
Dana etini derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyup, haşlamaya bırakın.
Bir gece önceden sıcak suda beklettiğiniz nohutları yıkayın ve süzgece koyun.
Nohut yemeğini yapacağınız tencereye tereyağını koyun ve eritin.
Üzerine sıvı yağı ekleyin.
Yemeklik doğradığınız soğanları ve yeşil biberleri ekleyin ve bir süre kavurun.
Soğanların rengi değişince domates salçasını ve biber salçasını ekleyin.
Damak zevkinize göre dilediğiniz tutarda karabiber, tuz ve tız biberi ekleyip, karıştırın.
Haşlanan etleri karışımın içine ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Süzdüğünüz nohutları da tencereye ekleyin ve kısa bir süre karıştırmaya devam edin.
Haşladığınız etlerin suyundan 2 kepçe et suyunu ve 3 bardak sıcak suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
Ortalama 20 dakika sonra yemeğinizi kontrol edin. Etler ve nohutlar yumuşadıysa yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bu pratik tarifle nohut yemeğini kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaynak: Mynet.com
Kaynak: