Bu Otomobillerin Trafiğe Çıkması Engellenecek: 81 İldeki Son Düzenleme

Bu Otomobillerin Trafiğe Çıkması Engellenecek: 81 İldeki Son Düzenleme
Son yıllarda özellikle trafiğin yoğun olduğu şehirlerde artış gösteren çakarlı araç kullanım sayısı, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirirken 81 ilde bu tür araçların trafiğe çıkması engellenecek.

İstanbul'un kabusu olan çakarlı araçlara düzenleme geldi. Son yıllarda özellikle trafiğin yoğun olduğu şehirlerde artış gösteren çakarlı araç kullanım sayısı, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık düğmeye bastı. Yapılan kontrollerde çok sayıda aracın, yasa dışı şekilde çakar lambası kullandığı tespit edilirken, yeni uygulama ile bu durumun önüne geçilmesi hedefleniyor. 81 ildeki yeni uygulamaya göre bu tür araçların artık trafiğe çıkması mümkün olmayacak.

Trafiğin sıkışık olduğu Büyükşehirler başta olmak üzere, son yıllarda çakarlı araç kullanım sayısında dikkat çeken bir artış yaşanıyor.

thumbs-b-c-fca45dfdf52c62fba19f8a703d1d7d30.jpg

USULSÜZ ÇAKAR KULLANIMINDA REKOR KIRILDI

Yasa dışı kullanımın yaygınlaştığı ve adeta bir sektör haline dönüştüğü çakarlı otomobillerde emniyet güçleri, yasak kullanımın önüne geçebilmek amacıyla kontrolleri sıklaştırdı. İstanbul ve Ankara'da son yılların en yüksek seviyede yasaklı çakar kullanımı kayıtlara geçerken, İçişleri Bakanlığı'nın bu durumun önüne geçebilmek amacıyla hayata geçireceği uygulamanın detayları belli oldu.

TRAFİKTEN MEN EDİLECEKLER

Usulsüz şekilde siren ve çakar kullandığı tespit edilen kişilerin, bu cihazları araçlarından söktürmemeleri halinde otomobilleri trafikten men edilecek. İş adamlarından, organize suç örgütü liderlerine varıncaya kadar binlerce kişinin usulsüz biçimde araçlarına çakar taktırdıklarını belirten yetkililer şunları söyledi:

TRAFİĞE ÇIKIŞLARI ENGELLENECEK

Söz konusu yasa dışı kullanımın tespiti halinde çakarlı araç ve kullanıcısı hakkında hızla kısıtlayıcı tedbirler alınabilecek. İş adamlarından, organize suç örgütü liderlerine varıncaya kadar geniş bir skala tarafından istismar edilen çakar kullanımı hakkında konuşan yetkililer "Özellikle zengin kişiler, suç örgütü liderleri trafik cezasını ödeyip bunları kullanmaya devam ediyor. Fırsat vermemek için kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek, cezaları önümüzdeki dönemde daha da artırılacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gerçek Gündem

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi