Börek harcına eklenirse börek etten bile lezzetli oluyor! Üstelik iyi de pişiyor
Mercimek, sağlıklı bir besin kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde yüksek miktarda protein, lif, demir, folik asit, B vitaminleri ve antioksidanlar bulunur. Bu özellikleri sayesinde mercimeğin tüketilmesi sindirim sistemi sağlığını destekler, kan şekeri seviyelerini dengeleyebilir, kalp sağlığını koruyabilir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Ayrıca, mercimek tüketimi vegan ve vejetaryen beslenme tarzını benimseyenler için de önemli bir protein kaynağı olabilir. Tüm bu faydalarıyla birlikte, mercimeğin düzenli olarak tüketilmesi dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir. Faydaları saymakla bitmeyen mercimekle yapılan börek ise en sağlıklı hamur işleri arasında yer alıyor
MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ
Yeniçağ'da yer alan içerikte; Herkesin bilmesi gereken mercimekli börek tarifi paylaşıldı. Tarif birçok kişi tarafından üstelik bilinmiyor
- 3 tane yufka
- Yarım çay bardağı zeytinyağı, süt
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası, domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber, pul biber
MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?
Mercimekli börek için önce soğanı tavada tereyağı ve sıvı yağında kavurun. Daha sonra salça ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra mercimekleri de ekleyerek bir süre kavurmalısınız.
Kavurma işlemine baharatları ekleyerek devam edin.
Sütü ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Yufkaları bir tezgaha serin ve her yufkanın yarısına bu karışımdan sürün. Sonra yufkaları ikiye katlayarak sekiz eşit parçaya ayırın.
Her yufka parçasının geniş kısmına harcı koyun ve yufkayı sarın.
Fırını önceden 180 derecede ısıtmalısınız. Tepsiye koyduğunuz yufkaların üstüne yumurta sarısı sürün. Yufkaları fırında yarım saat pişirin.
Kaynak: