Böbrek taşlarını yerinden oynatan çayın tarifi!
Limon suyu, reyhan ve bal ile yapılan bu şerbetin iç organları yenilediği biliniyor. Böbreklerin düzgün çalışmasını sağlayan reyhan şerbeti tarifini derledik...
REYHAN BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Zengin besin profiline sahip olan reyhan, içerisinde bulundurduğu A, C ve K vitaminleri ile vücudun önemli besin kaynakları arasında yer almaktadır. A vitamini göz sağlığını desteklerken C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Reyhan hücresel hasarın önüne geçerken K vitamini ile kemik sağlığına destek sağlıyor. Bunun yanı sıra kan pıhtılaşmasının da önüne geçmektedir.
REYHAN ŞERBETİ-SADECE 10 DAKİKADA NEFİS BİR İÇECEK TARİFİ
Kalp hastalıkları, diyabet ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkların riskini azaltan reyhan içerisinde bulunan flavonoidler ve polifenoller ile inflamasyonu azaltarak genel sağlık üzerinde olumlu etkisi sağlamaktadır.
SİNDİRİM SİSTEMİ KORUYUCU
Reyhan sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlarken mide rahatsızlıklarını hafifletip sindirim sürecini iyileştirir. Gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunları ile mücadeleye yardımcı olan reyhan iltihaplanmaları azaltarak sağlıklı bir sindirim sağlar. Sakinleştirici özellikleri ile bilinen reyhan stres ve anksiyeteyi azaltma konusunda da oldukça yararlıdır. Aroma terapi uygulamalarında kullanılan reyhan yağı zihinsel rahatlama sağlayarak ruh halini dengeler.
EVDE REYHAN KÜRÜ YAPIMI
Malzemeler:
1 demet taze reyhan (yaklaşık 1 su bardağı dolusu ince doğranmış)
2 yemek kaşığı organik bal
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Reyhanı yıkayın ve doğrayın.
Bir tencerede suyu kaynatın ve ocaktan alın.
Kaynamış suyu bir demliğe veya bardağa dökün ve üzerine doğranmış reyhanı ekleyin.
Reyhanı suyun içinde 10-15 dakika demleyin.
Demleme işlemi sonrasında süzün ve temiz bir kapta biriktirin.
Süzülen reyhan çayına balı ekleyin ve iyice karıştırın.
İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyebilirsiniz.
Kaynak: Akşam Gazetesi
Kaynak:Haber Merkezi