Biber dolmasının çok daha iyi pişmesini sağlayan teknik! Birçok kişi habersizdi...

Biber dolmasının çok daha iyi pişmesini sağlayan teknik! Birçok kişi habersizdi...
Lezzetli biber dolması yapmak için aklınızda bulunması gerekenler: Bu teknikle hazırlanan biber dolması çok daha lezzetli oluyor

Biber dolması, Türk mutfağının sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Genellikle yeşil biberlerin içi doldurularak hazırlanan bu yemek, özellikle yaz aylarında taze biberlerle yapıldığında enfes bir lezzete sahiptir. Biber dolması, zeytinyağı, pirinç, soğan, domates, maydanoz ve baharatlar ile hazırlanan iç harcı ile doldurulan biberlerin fırında pişirilmesiyle elde edilir.

Geleneksel bir Türk yemeği olan biber dolması, genellikle etli veya etsiz olarak hazırlanabilir.

Biber dolması yaparken işte aklınızda bulunması gereken tarif

haberturk.com'daki bir içerikte; Biber dolmasının tarifi ayrıntılı olarak anlatıldı. İşte bilmeniz gereken o tarif

Biber dolması malzemeler:

• Yarım kg dolmalık biber

• Her bibere 1 yemek kaşığı pirinç

• 1 yemek kaşığı salça

• Maydanoz

• 2-3 adet domates

• Karabiber

• Tuz

• Nane

• Sıvıyağ- zeytinyağı

Biber dolması yapılışı:

• Dolmalık biberlerin içlerini temizleyin.

• Domates ve soğanları küçük küçük doğrayın.

• Domatesin kenar kısımlarını biberlerinizin üzerini kapatmak için kullanacaksınız bu sebepten dolayı önce kapatmak için kullanacak kısımlarınız keserseniz daha iyi olur.

• Bir kaba hazırladığımız salça, pirinç, soğan, karabiber, domates, maydanoz, tuz, çok az sıvıyağ ve naneyi ekleyip iyice karıştırın.

• Daha sonra bu harcı biberlere doldurun.

• İçine harç koyduğunuz biberleri, tencereye dizin.

• Harcı yaptığınız kabın içerisine sıcak su koyun.

• Göz kararı olacak şekilde biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğunuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyip ve eritin.

• Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına kadar dökün.

• Kesmiş olduğunuz domateslerle biberlerin üst kısımlarını kapatın.

• Daha sonra biberlerinizin üzerine çok az zeytinyağı veya sıvıyağ gezdirin.

• Yemeğinizi kısık ateşte pişirip biraz dinlendirdikten sonra yoğurtla beraber sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet Olsun.

Kaynak: