Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ne kadar?

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ne kadar?
2024 Emekli Bayram İkramiyesi: Tutarlar ve Ödeme Tarihleri Belli Oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin 3 bin lira bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Bir gelişme var mı?" sorusuna Işıkhan, "Hayırlı olsun. Yasa Meclisten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak." yanıtını verdi.

Bakan Işıkhan, Bağ-Kur'luların sigorta prim gün sayısının, SSK'lıların prim gün sayısıyla eşitlenmesi konusunda seçim sonrası çalışma olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii." dedi.

İstihdamı artırmanın ve kayıt dışılığı azaltmanın, en önemli hedefleri arasında bulunduğunu belirten Işıkhan, ayrıca Emekliler Yılı kapsamında emeklilere desteklerinin olacağını ve çalışmaların devam ettiğini aktardı.

2024 yılı emekli bayram ikramiyesi zammı ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Geçerli olacak yeni bayram ikramiyesi tutarları komisyondan geçti. Milyonlarca emekli, ikramiyelerin hesaplara yatmasını bekliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklinin bayram ikramiyesi, 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin düzenleme, 8'inci Yargı Paketi'nde yer aldı. TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Ramazan Bayramı 10 Nisan’da, öncesinde ise 1-9 Nisan tarihleri arasında ilk ödeme yapılması bekleniyor. Diğer ikramiye ödemesi ise Kurban Bayramı öncesinde 10-15 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

Kaynak: