Balkan usulü biber dolması. Üsküp'te biber dolması böyle pişiriliyor ve daha iyi oluyor
Balkan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan biber dolması, farklı yörelerde farklı tariflerle hazırlanmaktadır.
Üsküp mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan biber dolması da kendi usulüyle pişirilerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakmaktadır.
MALZEMELER
10 adet dolmalık biber
1 su bardağI pirinç
300 gr. kıyma
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1adet soğan
Nane
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
50 gram tereyağı ve Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Dolmalık biberleri yıkayıp kapak kısımlarını kestikten sonra çekirdeklerini ayıklayın ve yıkayıp süzün. İç harcını hazırlamak için; pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin.
Sıvı yağı orta boy bir tencereye aktarıp üzerine incecik yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun.
Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip 7-8 dakika daha kavurduktan sonra bahratları ekleyin. Üzerine bir su baradğı su ekleyip karıştırdıktan sonra, kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin.
Dolma biberleirim içini soğuyan iç harcıyla çok bastırmadan doldurup kenarları yüksek bir fırın kabına dik şekilde yan yana yerleştirin. Dolmaların yarısından bir parmak fazla olacak şekilde sıcak su ekleyin. Tepsinin üstüne alüminyum folyoyo örtün.
Dolmaları 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarladığınız fırında 1 saat kadar pişirin. Alüminyum folyoyu kaldırıp 30 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın. Soğumasını bekleyip servis yapın. Afiyet olsun...
Kaynak: haberturk.com, youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi