Bal kabağını ziyan etmeyin! Manavlar soyarken bu yöntemi uyguluyormuş
Bal kabağı, sonbahar mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve doğru yöntemlerle hazırlandığında birçok farklı yemeğin lezzetli bir malzemesi olabilir. Ancak maalesef birçok kişi bal kabağını soyma konusunda zorluk yaşamakta ve ziyan etmektedir.
Manavlar, bal kabağını soyarken genellikle şu yöntemi uygulamaktadırlar: Öncelikle bal kabağının sapını keserler ve daha sonra kabakları büyük bir bıçakla dikkatlice dilimlerler. Bu şekilde kabuğu kolayca çıkartılabilmektedir. Bu yöntem, bal kabağını ziyan etmeden pratik bir şekilde soymak için oldukça etkili bir yöntemdir
FIRINDA BAL KABAĞI TARİFİ
Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı
Malzemeler
Malzeme | Miktar |
---|---|
Bal kabağı | 1-1,2 kilo |
Zeytinyağı | 2 yemek kaşığı |
Sarımsak | 1 diş |
Tuz | 1/2 çay kaşığı |
Karabiber | 1/2 çay kaşığı |
Sos için
Malzeme | Miktar |
---|---|
Yoğurt | 1 bardak |
Sarımsak | 1/2 diş |
Limon suyu | 1 yemek kaşığı |
Zeytinyağı | 1 yemek kaşığı |
Tuz | 1/4 çay kaşığı |
Karabiber | 1/4 çay kaşığı |
Üzeri için
Malzeme | Miktar |
---|---|
Çam fıstığı | 2 yemek kaşığı |
Sumak | Bir tutam |
Maydanoz/kişniş | 2 yemek kaşığı (isteğe bağlı) |
hazırlanışı:
Fırını 200 derece fanda ayarlayın.
Bal kabağını zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ile iyice harmanlayıp, yağlı kağıt üzerine dizin ve totalde 15-20 dk fırınlayın.
Fırınlandıktan 8-10 dk sonra bal kabaklarını ters çevirip, diğer yüzlerinin de piştiğinden emin olun, güzelce renklensinler ama şekilleri bozulmasın.
Bir kapta yoğurt sosu malzemelerini iyice çırpın.
Fırından çıkan bal kabaklarını bir kaba alıp, üzerine yoğurt sosu gezdirin.
Bir tavada yağsız olarak çam fıstıklarını hafif çevirin.
En son çam fıstıklarını ve sumağı da üstüne ekleyip servis edin.
Kaynaklar: lezzet.com.tr, konyaninsesi.com.tr
Kaynak: