Baklavaya rakip oldu... Yunan tatlısının püf noktası; Bakın nasıl hazırlanıyor?
Yayınlanma:
Bir süredir Yunanistan'ın gözde tatlılarından biri olan Yunan tatlısı sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Bakın baklava yerine Yunan tatlısı nasıl yapılıyor?
Baklavaya rakip olabilecek bu tatlı, farklı bir lezzet deneyimi sunmaktadır. Yunan tatlısı, yapımı kolay malzemelerle evde rahatlıkla hazırlanabilen bir lezzet alternatifi sunmaktadır. İşte adım adım tarifi...
Yunan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yada 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem santi
- Hindistan cevizi (serpmek için)
- İlk olarak şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından kekimiz için 3 yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sırasıyla yağ, ceviz, tarçın, hindistan cevizi ve galeta ununu da ekleyip karıştırıyoruz. Kek gibi akışkan bir hamuru olmuyor korkmayın sakın. Biraz koyu oluyor.
- Yağlanmış borcama güzelce yayıp üzerini iyice düzlüyoruz.
- 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz hafif ılıkken soğuk şerbetle buluşturuyoruz, bu arada dilimlerseniz daha iyi şerbeti çeker.
- Tatlımız iyice soğuyunca krem şantimizi güzelce yayıyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabında bekletiyoruz (3, 4 saat) Afiyet olsun.
Yunan tatlısı, farklı malzemelerin uyumlu bir şekilde bir araya gelmesiyle ortaya çıkan lezzetli bir tatlıdır. Evde kolaylıkla hazırlanabilen bu tarif, misafirlerinize veya ailenize özel bir lezzet sunmak istediğinizde tercih edebileceğiniz bir seçenektir. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!
Kaynak: mynet.com, youtube.com
Kaynak:
Yaşam