Ayva kabuklarını atmayın! Böyle tüketildiğinde şifa deposuna dönüşüyormuş
Ayva kabukları neden çöpe atılmamalı? Çünkü ayva kabukları birçok faydalı özellik içerir. Öncelikle, ayva kabukları lif bakımından zengindir ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. Ayrıca, antioksidanlar bakımından zengin oldukları için bağışıklık sistemini güçlendirebilirler. Bunun yanı sıra, ayva kabukları cildi besleyebilir ve cilt sağlığını destekleyebilir. Ayrıca, kurutulmuş ayva kabukları çay olarak tüketilebilir ve sindirim sorunlarına iyi gelebilir. Dolayısıyla, ayva kabuklarını çöpe atmak yerine faydalarından yararlanmak için kullanmak daha mantıklı olacaktır.
AYVA KABUKLARINDAN ÇAY TARİFİ
Evde birkaç dakika içinde hazırlanabilecek olan ayva kabuğu çayı için gerekli malzemeler şu şekildedir:
- Ayva kabukları (Bir adet ayvanın kabuğu bir fincan ayva kabuğu çayı için yeterli olacaktır.)
- Arzuya göre karanfil
- Arzuya göre kakule veya tarçın
- Arzuya göre elma kabuğu ve ıhlamur çiçeği
Ayva kabuğu çayı tarifi şu şekildedir:
- Bir fincan taze ve temiz içme suyu bir cezvede kaynatılır.
- Ayva kabukları, elma kabukları, tercihe göre eklenecek olan kakule ve ıhlamur çiçekleri kaynatılmış olan temiz içme suyunun içine atılır.
- Ağzı kapatılarak on ya da en fazla on beş dakika bekletilir. Bu şekilde demlenmeye bırakılır.
- Bir süzgeç yardımı ile süzülür.
- Daha tatlı bir çay elde etmek istenirse hazırlanan çaya bal da eklenebilir.
Kaynaklar: konyaninsesi.com.tr, youtube.com, mynet.com
Kaynak: