Artık her pişirdiğiniz kahve köpüklü olacak! Bol köpüklü kahvenin püf noktası

Artık her pişirdiğiniz kahve köpüklü olacak! Bol köpüklü kahvenin püf noktası
Bol köpüklü Türk kahvesi pişirirken işte bilmeniz gerekenler! Kahve gürül gürül köpürecek

Türk kahvesi, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır ve özellikle kahve severler tarafından tercih edilir. Kahve çekirdekleri öğütülerek hazırlanan bu kahve, cezve denilen bir kapta pişirilir ve köpüklü bir şekilde servis edilir. Türk kahvesinin birçok faydası vardır. İçerdiği kafein sayesinde zihinsel ve fiziksel performansı artırır. Ayrıca antioksidanlar açısından da zengin bir içecektir ve kalp sağlığına da faydalıdır.

EN FAYDALISI VE EN LEZZETLİSİ KÖPÜKLÜSÜ

Türk kahvesinin en faydalısı ve en lezzetlisi köpüklü halidir. Peki nasıl yapılır? İşte köpüklü Türk kahvesi pişirmek için bilmeniz gerekenler...

Musluk suyuyla yapılan Türk kahvesi, hazır şişe su ya da arıtılmış su ile yapılan kadar yumuşak içimli olmayacaktır. Daha fazla köpük için kahveyi soğuk suyla yapabilirsiniz.

Sade, orta ya da şekerli kahvenizi ocağa koymadan önce 30 saniye kadar karıştırmak size daha yumuşak bir içim sağlayacaktır. Ocağa koyduktan sonra kahvenizi tekrar karıştırmayın.

Mükemmel bir Türk kahvesi için ısıyı iyi iletme özelliğine sahip bakır cezve tercih edebilirsiniz. Şartlar uygunsa közde pişirmek de ekstra lezzet katacaktır. Son olarak kahvenizi her zaman kısık ateşte pişirin.

Orta şekerli kahve için kahve miktarının yarısı kadar, şekerli kahve için kahve miktarı kadar ve bol şekerli kahve için kahve miktarından biraz daha fazla şeker kullanabilirsiniz.

Türk kahvesi yapmaya yeni başlayanların en sık yaptığı yanlışlardan biri kahveyi iyice kaynatana kadar ocaktan almamaktır. Türk kahvesi kabarmaya başladığı anda ocaktan alınmalıdır.

Kaynak: Yeniçağ