Anekdot Nedir? Anekdot Ne Demek ve Nasıl Yazılır?

Anekdot Nedir? Anekdot Ne Demek ve Nasıl Yazılır?
Anekdot nedir ile ilgili birçok kaynakta aradığınız cevabı bulabilirsiniz. Anekdot örnekleri incelenirken karşınıza çok enteresan örneklerin çıktığını göreceksiniz. Sizler için haberimizde aradıklarınızı derledik.

ANEKDOT NEDİR?
Anekdot (Fransızca anecdote): Bir edebi eserde anlatılan bir olayın başlı başına ayrı bir bütünlük gösteren parçasıdır. Kısa hikaye, fıkra, menkıbe anlamlarını da taşır.

Sözlükte “anekdot”:

1. Kısa ya da özlü anlatımı olan güldürücü öykü,

ANEKDOT NE DEMEK?

Anekdot, esasında Türkçe bir kelime değildir. Fransızca kökenli olan bu kelime aslında "anecdote"tur. Türk Dil Kurumu da bu terim ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmıştır. Yapılan açıklamada, anekdot terimi hikayecik olarak tanımlanır. Bunun yanında "bir kişinin başından geçen olayların küçük bir parçası ya da tamamının öykülendirme ile kısa şekilde anlatılmasıdır" tanımına da yer verilir.

ANEKDOT NASIL YAZILIR?

Esasında anekdotun nasıl ve ne şekilde yazılacağı ile ilgili herhangi bir kural yoktur. Önemli olan yaşanan olayların kısa ve öz şekilde karşı tarafa aktarılmasını sağlamaktır. Türk edebiyatında anekdot ile ilgili çok sayıda örneğe de rastlamak mümkündür. Bu kapsamda Atatürk'ün söylemlerinden hareketle yazılmış birçok anekdot örneğine rastlayabilirsiniz.