Amacı mantar toplamaktı o hazine buldu! Her biri milyon değerindeymiş

Amacı mantar toplamaktı o hazine buldu! Her biri milyon değerindeymiş
Muş’ta mantar toplamak için araziye çıkan bir vatandaşın başına resmen talih kuşu konduğu öğrenildi. İrili ufaklı yaklaşık 20 adet gök taşı toplayan adam, bir anda milyoner oldu. Muş'ta yaşayan adam kısa sürede ülke gündemine oturdu

Eylül ayında Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde meydana gelen gök taşı düşmeleri, ilgi çekici bir olayı beraberinde getirdi. Bu olaylar sonucunda birçok kişi, tarla veya bahçelerinde gök taşı bulma şansına erişti. Muş'un Korkut ilçesine bağlı Yünören köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Hıyasettin Senem de bu şanslı kişilerden biri oldu. Mantar toplamak için arazisine çıkan Senem, tesadüfen gördüğü taşlarla karşılaştı.

Ancak toprağa gömülü olan taşı tek başına çıkarmakta zorlanan Senem, amcasından yardım istedi. Kazma ve kürek yardımıyla taşı topraktan çıkardıktan sonra ise traktörle köye getirdi. Senem, bulduğu taşları incelemek üzere Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek'e başvurdu.

İlk incelemeler sonucunda, taşların gök taşı olma ihtimali yüksek olduğu belirlendi. Bu nedenle daha detaylı bir inceleme yapılmasına karar verildi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; Birkaç yöntem ile taşların gök taşı olabileceğini söyleyen Dölek, 2 vatandaşın tarlalarında buldukları ve kendilerine göre de farklı gelen 2 kayaç grubunu kendilerine getirdiklerini belirterek, “Gök taşı olduğundan şüpheleniyorlar. Çünkü bu aralar çok yoğun bir şekilde gök taşının düşmesine şahit olduk. Basit birkaç deney uygulayarak taşların yapılarıyla ilgili fikir edinmeye çalıştık ama kesin sonuçlar taşlara ait ufak numunelerin jeoloji laboratuvarlarında incelenmesiyle daha net, kesin bilgiler alınır. Vatandaşlarımızın akıllarında soru işaretini böylece kaldırmış oluruz” dedi.

DAHA ÖNCE DE BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde de Muş’un Cevizlidere köyünde yaşayan 17 yaşındaki Habil Bardakçı da hayvan otlatırken gök taşı bulmuş ve 5 milyondan satışa sunmuştu. Diyarbakır'da da benzer olay yaşanmış ve bulunan gök taşı 4 milyondan satışa çıkarılmmıştı.