Ağzınıza bile sürmemelisiniz. Kalbi çürüttüğü ortaya çıkan besin

Ağzınıza bile sürmemelisiniz. Kalbi çürüttüğü ortaya çıkan besin
Bu yiyecekler kalbi çürütüyor. Tüketirken dikkatli olmalısınız!

Uzmanlar uyardı. Bu yiyecekler kalp sağlığını tehdit ediyor. Ağzınıza bile sürmemelisiniz.

Bu yiyeceklerin tüketimini mümkün olduğunca azaltmak veya mümkünse tamamen hayatınızdan çıkarmak, kalp sağlığınızı korumak adına oldukça önemlidir

Ulusalpost.com'un aktardığı bilgilere göre; Kalp sağlığı, genel sağlık için son derece önemlidir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, kalp sağlığını korumak için oldukça kritiktir.

Bazı yiyecekler ise kalp sağlığını tehdit edebilir. İşte kalp sağlığını olumsuz etkileyebilecek 5 yiyecek:

thumbs-b-c-21e483f6e3a7138775097e1fc7b4bbcf.jpg

1. Trans yağ içeren besinler: Margarin, hazır atıştırmalıklar ve fast food ürünleri gibi trans yağ içeren besinler, kötü kolesterolü yükselterek kalp hastalıklarına zemin hazırlayabilir.

Acıbadem'de aktarılanlara göre; Trans yağ içeren besinler tüketmek uzun vadede kalp hastalıkları ve felç gibi ciddi sorunları doğurabilir. Ayrıca obeziteye zemin hazırlarken tip 2 diyabet gelişmesi riskini de artırır.

2. Şekerli içecekler: Kola, gazoz ve enerji içecekleri gibi şekerli içecekler, obezite riskini artırarak kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir. Medicalpark'ın aktardığı bilgilere göre; Şekerin kalp sağlığı üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Şeker tüketimi damar tıkanıklığına ve dolayısıyla kalp krizi riskinin artmasına sebep olabilir. Fazla şeker tüketimi dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu ve öğrenme zorlukları gibi nöropsikolojik sorunlara yol açabilir.

3. Tuzlu atıştırmalıklar: Cips, kraker ve tuzlu kuruyemiş gibi aşırı tuz içeren atıştırmalıklar, yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırabilir.

4. İşlenmiş et ürünleri: Sosis, salam, bacon gibi işlenmiş et ürünleri, doymuş yağ ve kolestrol içerikleri nedeniyle kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir.

5. Kızarmış yiyecekler: Kızartma yöntemiyle hazırlanan besinler, doymuş yağ içeriğiyle kalp sağlığını tehlikeye atabilir.

Kaynak:Haber Merkezi