Ağızda dağılan un kurabiyesinin püf noktası; Bu yöntemle asla bayatlamıyor da...
Un kurabiyesi, hafif ve lezzetli yapısıyla herkesin severek tükettiği bir atıştırmalıktır. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz un kurabiyesinin püf noktalarını sizinle paylaşmak istiyoruz
İşte asla dağılmayan un kurabiyesinin püf noktaları
Malzeme Listesi
250 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı ya da margarin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
4 su bardağı un (200 ml boyutunda ki bardak)
2 paket vanilya (10 gram)
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Adım 1
Tereyağını buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında ısınıp yumuşaması için bir kenarda bekletin. Eğer tereyağı yerine margarin varsa onu da kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığına ulaşan tereyağını bir kabın içerisine alın. Kabın içerisindeki tereyağının üzerine bir çay bardağı pudra şekerini ilave edin. Pudra şekerini de ilave ettikten sonra yağ ile şekeri çırpın. Bu adımda isterseniz mikserden faydalanabilirsiniz.
Adım 2
Yağ ile pudra şekerini çırptıktan sonra yarım çay bardağı sıvı yağı da kabın içerisine dökün. Sıvı yağı da ilave ettikten sonra çırpmaya devam edin. Bir süre çırpmaya devam ettikten sonra kabın içerisine bir çay bardağı nişasta, dört su bardağı un ve iki paket vanilya dökün. Daha sonra karışımı eliniz ile yoğurmaya başlayın.
Adım 3
Burada amacımız ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek. Eğer ihtiyaç duyarsanız biraz daha un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık on dakika boyunca çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun. Ardından hamuru dinlenmesi için buzdolabına yerleştirin. Hamurun 20 dakika kadar dinlenmesi yeterli olacaktır.
Adım 4
Kurabiyeleri pişirmek için kullanacağınız fırın tepsisini çıkarın. Çıkardığınız tepsinin üzerine tereyağı sürün ve sürülmemiş bir yer kalmadığından emin olun. Eğer elinizde bulunuyorsa daha temiz ve pratik olması açısından yağlı kağıt kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Ardından hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları avuç içinizde yuvarlayıp biraz yassı bir hale getirmek için avuç içiniz ile bastırdıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Bütün hamur parçalarını dizdikten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.
Adım 5
Hamur parçalarını dizdikten sonra fırın tepsisini 160 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık olarak 15 dakika sonunda kurabiyeler pişmiş olacaktır. Burada dikkatli olmanız gereken nokta kurabiyelerin üzerlerinin kızarmaması. Kurabiyeleri mutlaka üzerleri kızarmadan önce fırından alın. Fırından çıkan kurabiyeleri ılıması için bir süre bekletin. Ardından kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpip, servis edebilirsiniz. Un kurabiyeleriniz hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası
Yoğurma kabının içerisine unu eleyerek koyun. İsterseniz un kurabiyelerinizi çikolata sosuyla da deneyebilirsiniz.
Kaynak: