Ağızda dağılan kurabiye tarifi... Püf noktası kurabiyeleri buzdolabında soğutma eşit pişmesini sağlıyor
Çayın yanına lezzetle tüketilen kurabiye yapmanın incelikleri neler? Kurabiye içerisine hem beyaz hem esmer şeker katmak kurabiyeyi daha da lezzetlendirir. İşte detaylar...
MÜKEMMEL KURABİYE YAPMANIN SIRLARI
Tereyağı ve şekeri diğer malzemelerle karıştırmadan önce krema haline gelene kadar karıştırın.
Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Belki tarifiniz sadece şeker ekleyin diyor, ancak şimdiye kadarki en lezzetli kurabiyeleri yapmanın sırlarından biri, kullandığınız şekerler söz konusu olduğunda karıştırmaktır.
Hem toz şeker hem de esmer şeker kullanmak, kurabiyelerin hem gevrek hem de çiğneme mükemmel kombinasyonu olmasına yardımcı olacaktır.
En lezzetli kurabiyeler, fırından çıkarıldığında sıcak olanlardır, ancak tam olarak ısıtılmadan önce soğumaları gerekir.
Bitmiş kurabiye hamurunu soğuması için buzdolabına koymak, kurabiyenin eşit şekilde pişmesine yardımcı olacaktır.
Başta un olmak üzere karbonat, kabartma tozu gibi tüm toz ürünleri mutlaka elekten geçirin.
Kurabiye yapımında kullanılan malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı.
Kaynak: Akşam Gazetesi
Kaynak:Haber Merkezi