4 kaşık çorbası nasıl yapılır? Sahurda kesinlikle tüketilmesi gerekiyormuş

4 kaşık çorbası nasıl yapılır? Sahurda kesinlikle tüketilmesi gerekiyormuş
Bu lezzetli ve besleyici çorbayı sahurda tüketerek gün boyunca tok kalabilir ve susuzluk hissini en aza indirebilirsiniz.

Sahur, Ramazan ayında özellikle önem taşıyan bir öğündür. Bu öğünde tüketilen besinlerin tok tutucu ve susuzluğu giderici özelliklere sahip olması oldukça önemlidir. İşte bu noktada 4 kaşık çorbası devreye giriyor. Hem tok tutucu özelliği hem de susuzluğu giderici etkisiyle sahur sofralarının vazgeçilmezi haline gelen bu çorbanın nasıl yapıldığını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

4 KAŞIK ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

1 yemek kaşığı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 yemek kaşığı bulgur

1 yemek kaşığı pirinç

6 su bardağı su

TERBİYESİ İÇİN MALZEMELER;

1,5 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un (tepeleme)

1 tene yumurta sarısı

1 yemek kaşığı limon suyu

ÜZERİNDE Kİ SOS İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı nane

1 tatlı kaşığı toz biber

1 çay kaşığı kara biber

2 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre değişebilir.)

4 KAŞIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Bakliyatları temizce yıkayın.
Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz bakliyatları tencereye ekleyin.
6 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alın.
Bakliyatlarınız yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişmeye devam edin.
Çorbanın terbiyesi için bir kapta yoğurt, yumurta sarısı limon suyu ve unu ekleyip çırpın.
Çorbanın kesilmemesi için suyundan 1-2 kepçe kadar alıp terbiyeye ekleyin.
Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbanızın üzerine ekleyip hızlıca karıştırın. 1-2 dakika daha kaynatın ve çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
Tereyağı eridikten sonra baharatları ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan çorbanızın üzerine sosu ekleyin ve 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
Son olarak 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun.

Kaynak: