33 yıllık aşçıya göre kabak tatlısına lezzet katan teknik! Meğer yanlış pişirmişiz

33 yıllık aşçıya göre kabak tatlısına lezzet katan teknik! Meğer yanlış pişirmişiz
"Kabak tatlısı" geleneksel bir lezzet olmasına rağmen, lezzetini arttırmak için kullanılabilecek farklı teknikler bulunmaktadır. 33 yıllık deneyime sahip bir aşçı olarak, kabak tatlısına lezzet katan bir teknik hakkında bilgi vermek isteriz

33 yıllık aşçı İbrahim Beşir Adnan yaptığı paylaşımla kabak tatlısının bilinmeyen püf noktalarını ve tarifini paylaştı. İşte Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından biri olan kabak tatlısının tarifi

Türk mutfağı, dünya genelinde lezzetiyle ün yapmıştır. Tatlı konusunda da oldukça zengin bir kültüre sahibiz. Kabak tatlısı da Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Şimdi sizlere, Şırnaklı aşçı İbrahim Beşir Adnan'ın paylaştığı kabak tatlısı tarifini ve bilinmeyen püf noktalarını aktaracağız.

Malzemeler:

- 600 gram balkabağı
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 3 adet karanfil

Yapılışı:

1. Yeşil ve sert kısımları da dahil olacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
2. Bol su içinde yıkadığınız kabakları tencereye koyun.
3. Üzerine toz şeker ile karanfili ekleyip 1 saat civarında ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin.
4. Bazen kabaklar cinsine göre sularını salmazlar bu durumda su ilave edelim ve kabakları 50 dakika ateşte pişirelim.
5. Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılık hale geldikten sonra dağılmadan servis tabağına alalım.
6. İnce kıyılmış ceviz içiyle servis edebilirsiniz.

Kabak Tatlısının Püf Noktaları;

İşte kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları:

1. Kabakların doğranması: Kabak tatlısı için kullanılacak kabaklar doğranırken eşit ve ince dilimler halinde kesilmelidir. Bu, tatlıyı pişirirken kabakların eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır.

2. Şekerin ayarlanması: Kabak tatlısının şeker oranı, kabakların doğal tatlarına göre ayarlanmalıdır. Aşırı şekerli olmaması için kabakların tatlarına göre şeker miktarı belirlenmelidir.

3. Pişirme süresi: Kabak tatlısı, kısık ateşte ve yavaş yavaş pişirilmelidir. Bu sayede kabaklar iyice yumuşayacak ve tatlı lezzeti ortaya çıkacaktır.

4. Servis aşaması: Kabak tatlısı, üzerine ceviz veya fındık serpilerek servis edildiğinde lezzeti daha da artacaktır. Ayrıca yanında vanilyalı dondurma ile servis edilmesi de tercih edilen bir sunum şeklidir.

Kaynak: