30 yıllık balıkçılardan bile iyi pişireceksiniz! Airfryer’da hamsi nasıl yapılır?

30 yıllık balıkçılardan bile iyi pişireceksiniz! Airfryer’da hamsi nasıl yapılır?
Hamsi mevsimi henüz geçmemişken bu tarifi kullanarak Airfryer’da hamsi yapabilirsiniz

Hamsi, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir balık türüdür. Bu nedenle düzenli tüketildiğinde kalp ve damar sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Ayrıca protein, B12 vitamini, demir ve kalsiyum gibi besinleri de içerir. Hamsinin düşük cıva seviyeleri de sağlık açısından olumlu bir özelliktir. Tüm bu faydalarıyla hamsi, dengeli bir beslenme programında değerlendirilebilecek önemli bir besindir.

EN KOLAYINDAN HAMSİ TARİFİ

Airfryer’da patates kızartması yaptığınız gibi hamsi kızartması da yapabilirsiniz. İşte Airfryer’da hamsi tarifi

Malzemeler

Yarım kg hamsi
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı mısır unu

Nasıl Yapılır


Öncelikle hamsilerin baş kısımlarını kopartın. Dilerseniz, içindeki kılçıkları da çıkartabilirsiniz.
Ardından hamsileri hafifçe tuzlayın ve süzgecin içinde 10 dakika bekletin.
Airfryer'ı balık moduna alın ve 3 dakika ısınması için çalıştırın.
Hamsileri kağıt havluyla kuruladıktan sonra, önlü arkalı olacak şekilde mısır ununa bulayın.
Airfryer'ın haznesini fırça yardımıyla yağlayın. Balıkları hazneye yerleştirin.
Balık üzerini de fırçayla yağlayın. Airfryer'ın süresini 10 dakikaya ayarlayın.
Her 2-3 dakikada bir hazneyi çıkartarak hamsileri sallayın ve ters düz edin. Böylece balıkların her tarafı eşit derecede pişecektir.
10 dakika sonra pişen hamsileri tabağa alın ve limonla birlikte servis edin.
Tarif ölçüleri 1 kişiliktir, dilerseniz kişi sayısına göre artırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: lezzet.com.tr

Kaynak: