22 yıllık pastane ustasının verdiği sır; Poğaça bu teknikle asla bayatlamıyor

22 yıllık pastane ustasının verdiği sır; Poğaça bu teknikle asla bayatlamıyor
Bayatlamayan poğaça yapmak sanıldığı kadar zor değildir

Bayatlamayan poğaça yapmanın püf noktaları arasında en önemlisi taze malzemeler kullanmaktır. Un, maya, tuz ve yağ gibi malzemelerin tazeliği poğaçanın lezzetini ve bayatlamamasını sağlar. Ayrıca poğaçaları pişirdikten sonra hava almayacak şekilde saklamak da bayatlamamaları için önemlidir. Bu püf noktalarını dikkate alarak lezzetli ve bayatlamayan poğaçalar yapabilirsiniz.

Bu püf noktalarına dikkat ederek, pastane usulü poğaçalarınızı evinizde kolayca yapabilirsiniz. objektifport.com'da aktarılanlara göre; Pastane usulü poğaça tarifinin detayları belli oldu

Poğaçalar en sevilen lezzetler arasında yer alır. Evde de birçok ev hanımı poğaça pişirmektedir. Ancak, Pastane usulü poğaça poğaça en sevilen tarifler arasında yer almaktadır. Pastanelerde satılan poğaçalar daha lezzetli olmakta ve asla bayatlamamaktadır. Peki nedir bunun sırrı?

İşte **Pastane usulü poğaça** tarifiyle ilgili tüm detaylar.... 22 yıllık pastane ustasının verdiği bu tarifi mutlaka denemelisiniz

Mynet.com'da yer alan bir içerikte; Pastane usulü poğaça tarifinin detayları paylaşıldı. İşte o tarif

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
8 - 8,5 su bardağı un


Üzeri için;


1 tatlı kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ


TARİF


Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz.
Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun!

Kaynak: