1 tatlı kaşığı yemek karaciğeri onarıyormuş! Peki nasıl yemek gerekiyor?

1 tatlı kaşığı yemek karaciğeri onarıyormuş! Peki nasıl yemek gerekiyor?
Osmanlı mutfağından eksik olmayan çörek otu faydalarıyla şaşırtıyor. Çörek otunun bilinmeyenleri! Çörek otu nedir? Çörek otu vücuda hangi faydaları sağlar?

Çörek otu, genellikle yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılan, küçük siyah tohumları olan bir bitki türüdür. Aynı zamanda Nigella sativa olarak da bilinir. Çörek otu tohumları, özellikle Orta Doğu ve Hint mutfağında baharat olarak kullanılır ve sağlık açısından da çeşitli faydaları bulunmaktadır.

Gerçek Gündem'in haberine göre; Genellikle Orta Doğu ve Hint mutfağında kullanılan çörek otu, hafif acı ve baharatlı bir tada sahiptir. Ayrıca sağlık açısından da faydalı olduğuna inanılan çörek otunun antioksidan özellikleri bulunmaktadır. Geleneksel olarak çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu, son zamanlarda yapılan araştırmalarla da bu faydalarının bilimsel olarak da desteklendiği görülmektedir.

Acıbadem'de yer alan bilgilere göre; Hücrelerin serbest radikallerden koruyan antioksidanlar, çörek otu yağında bolca bulunur. Timokinon bu bileşiklerden biridir. Bu bileşik akciğerler için iyidir, iltihap önleyici ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcıdır.

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?

Sık kullanım formu yağ ve toz şeklinde olan çörek otu, poğaça, börek gibi hamur işlerinin yanı sıra çorba, salata ve mezelere lezzet vermesi için de kullanılır. Günlük tüketimi 1 çay kaşığı şeklinde önerilen çörek otunun sıklıkla kullanılan yağının da 1 tatlı kaşığı olarak tüketilmesi önerilir.

YOĞURTLA TÜKETEBİLİRSİNİZ

Öte yandan faydaları saymakla bitmeyen Çörek otunu yoğurtla tüketebilirsiniz. Çörek otu en faydalı besinler arasında yer almaktadır.

1 KAŞIK YETERLİ

Öte yandan çörek otundan sadece 1 tatlı kaşığı tüketmek fayda sağlamaya yetiyor.

Kaynak: