1 çay kaşığının ucuyla tükettiğinizde hafıza yenileniyor! Beyne iyi gelen baharat...

1 çay kaşığının ucuyla tükettiğinizde hafıza yenileniyor! Beyne iyi gelen baharat...
Beyne iyi gelen bu baharat faydalarıyla çok şaşırtıyor! Hafızayı koruyor ve unutkanlığa iyi geliyor

Unutkanlık, birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Stres, yorgunluk, uyku düzensizliği, beslenme alışkanlıkları, yaşlılık, bazı hastalıklar ve ilaçlar unutkanlığa neden olabilir. Ayrıca, yoğun çalışma temposu, dikkat dağınıklığı ve bilinçli olarak önem verilmeyen bilgilerin unutulması da unutkanlık nedenleri arasında yer alabilir.

HAFIZAYA İYİ GELDİĞİ ORTAYA ÇIKAN BAHARAT

Sosyal medyada sağlıklı tavsiyeler paylaşan Osman Müftüoğlu'unun güçlü bir bellek için önerdiği 3 baharat dikkat çekti.

1. Zerdeçal

2. Safran

3. Kimyon

ARAŞTIRMAYLA KANITLANDI

Alman bilim adamları tarafından yapılan ve 'Stem Cell Research and Therapy' dergisinde yayımlanan bir araştırma, zerdeçalda bulunan bir maddenin, beynin iyileşmesinde rol alan sinir hücrelerinin gelişimine yardımcı olduğunu gösterdi.

Araştırmacılara göre günde 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmek bile beyni korumaya yetiyor.

ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir. Bir kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklemeniz yeterli olmaktadır.

Hafıza Dostu 4 Yiyecek.

1. Yumurta: Yumurta, beyin fonksiyonlarını korumak için gerekli olan B vitaminleri ve kolin açısından zengindir. Kolin, beyin hücrelerinin yapı taşıdır ve hafızanın korunmasına yardımcı olur.

2. Somon: Somon, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir balıktır. Bu yağ asitleri, beyin sağlığı için önemlidir ve hafızanın korunmasına yardımcı olur.

3. Brokoli: Brokoli, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, beyin hücrelerini korur ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olur.

4. Ceviz: Ceviz, omega-3 yağ asitleri ve E vitamini açısından zengindir. Bu besinler, beyin fonksiyonlarını korumak için gereklidir ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olur.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr - saraymedya.com, konyaninsesi.com.tr

Kaynak: