Hafta sonu plan yapmayın Aksaray'da festival başlıyor!

Hafta sonu plan yapmayın Aksaray'da festival başlıyor!
 İnternet Editörü
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaray'da festival coşkusu yaşanılacağı müjdesini verdi. Meşhur üzüm pekmezinin hikayesine tanık olunacak festivalde çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. İşte festivale dair detaylar...

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Aksaray’ın üzümüyle meşhur Kargın Köyünde düzenlenecek olan 2. Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali'nde katılımcılar doyasıya eğlenecek.

Aksaray, Konya ve bölge illerden gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Bağ Bozumu Festivali bu yılda önümüzdeki günlerde açıklanacak olan etkinlik takvimiyle vatandaşları doyasıya eğlendirecek.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla müjdeli haberi duyuran Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu sözleri kullandı:

"2. Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivalimiz başlıyor. Haftaya bugün kimseye söz vermeyin. Hasandağın bereketli topraklarından sofralarımıza uzanan meşhur üzüm pekmezinin hikayesine tanık olacağız."

Çocuk oyun parkurları ve pekmez yarışmasıyla ziyaretçilerin doyasıya eğleneceği 2.Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali, şarkıcı Ramazan Talay ve İbrahim Yıldız konserleriyle Kargın Köy merkezinde 8 Ekim Pazar günü saat 11.00’da başlayacak.

Ayrıca festival alanına ücretsiz servis 09.30'da belediye önünden kalkacak.

- Nurseda İnan

Etiketler: Aksaray, Aksaray Haberleri, Aksaray Belediyesi, 2. Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali, Aksaray Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali, Dr. Evren Dinçer

Kaynak:Konya'nın Sesi